Ukraina no Rietumu sabiedrotajiem saņems pret -radaru raķetes

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/UNIAN
Ukrainas bruņoto spēku karavīrs uzstāda raķeti uz Ukrainas kaujas lidmašīnas
Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ukraina no saviem Rietumvalstu partneriem tuvākajā laikā saņems pret – radaru raķetes, kādas līdz šim nav bijušas Ukrainas bruņoto spēku rīcībā, tā paziņoja Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

“Tās mums ļaus efektīvi graut ienaidnieku un viņa radaru sistēmu, padarot aklu pretinieku. Šie ieroči ļaus mums gūt nepieciešamo pārākumu tālākajam pretuzbrukumam,” teica Ukrainas aizsardzības ministrs.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas bruņotajiem spēkiem ir augsta uzticība sabiedroto vidū, tādēļ tie jau drīzākajā laikā saņems tādas ieroču sistēmas, kādas partneri līdz šim nav Ukrainai nodrošinājuši, tostarp, pret – radaru raķetes.

"Pamatojoties uz šo uzticību, mēs turpinām saņemt palīdzību. Jūs noteikti jau redzējāt, ka ir izziņota jauna palīdzības pakete, ja nemaldos, 270 miljonu ASV dolāru vērtībā ar ASV prezidenta [ Džo Baidena] parakstu. Saskaņā ar to mēs saņemsim papildus četras “HIMARS” sistēmas, tāpat mēs saņemsim speciālas pret - radaru raķetes, kuras mums agrāk nav bijušas..Tas ļaus efektīvi iznīcināt ienaidnieku, viņa radaru sistēmu, būtībā padarot ienaidnieku aklu, kas pēc tam dos mums iespēju iegūt priekšrocības pretuzbrukums," sacīja Aizsardzības ministrijas vadītājs.

Dalies ar šo ziņu