Ukrainas Jūras spēkiem nodoti jauno raķešu “Neptun” prototipi

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/ Interfax-Ukraine
Ukrainas jaunākā pretkuģu raķete "Neptune"
Foto: Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Jūras spēkiem piegādāti jaunākās paaudzes pretkuģu raķešu “Neptun” prototipi, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas izplatīto informāciju, ziņo aģentūra “Interfax Ukraine”.

Ukrainas aizsardzības ministrs Andrijs Tarans uzsvēra, ka jaunās raķetes ievērojami uzlabos Ukrainas bruņoto spēku spējas Azovas un Melnās jūras piekrastē.

Pēc A. Tarana sniegtās informācijas, šobrīd Ukrainas Jūras spēku sastāvā jau ir izveidota vienība, kura ir spējīga darboties ar jaunajām ieroču sistēmām.

"Pateicoties Ukrainas Aizsardzības ministrijas un valsts aizsardzības uzņēmumu ciešajai sadarbībai, izdevies radīt jaunākās paaudzes ieročus, kas spēj atturēt potenciālo agresoru un palielināt Ukrainas ietekmi jūrā,” atzina A. Tarans.

Pēc viņa teiktā Ukrainas bruņoto spēku tālākais uzdevums ir ieviest “Neptun” pretkuģu raķešu sistēmu Ukrainas bruņoto spēku rīcībā esošajos patruļkuģos un korvetēs.

Iepriekš “Sargs.lv” jau rakstīja, ka Ukrainas aizsardzības nozare nodemonstrēja, ka īsā laika posmā spēj izstrādāt sarežģītus ieročus un militāro aprīkojumu savas valsts bruņoto spēku vajadzībām.

Spārnoto raķešu sistēmu “Neptun” izstrādāja valsts uzņēmums “State Kyiv Design Bureau “Luch”” sadarbībā ar citiem valsts un privātajiem Ukrainas militārās industrijas uzņēmumiem.

Raķešu programmas attīstība ir viena no Ukrainas bruņoto spēku prioritātēm, šī iemesla dēļ programmā aktīvi iesaistās Ukrainas Aizsardzības ministrija un Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs.

Raķešu sistēma “Neptun” ir uz sauszemes bāzēta spārnoto raķešu sistēma, kas paredzēta dažādu kara kuģu iznīcināšanai – pa vienam vai grupās. Raķete efektīvi darbojas arī nelabvēlīgos laika apstākļos jebkurā diennakts laikā.

Dalies ar šo ziņu