Tuvojoties Ziemassvētkiem, NBS pārstāvji iesaistās vairākās labdarības akcijās

Sabiedrība
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigādes personāls viesojas slimnīcās, lai iepriecinātu mazos pacientus. Foto no brigādes arhīva

Tuvojas Ziemassvētku laiks, ko mēdz dēvēt arī par brīnumu laiku. Lai brīnumi varētu notikt arī tiem, kuriem dzīve uzlikusi vairāk pārbaudījumu nekā citiem, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvji Ziemassvētkos piedalās vairākās labdarības akcijās, sarūpējot dāvaniņas bērniem slimnīcās un bērnu namos.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas personāls turpina pirms četriem gadiem aizsākto tradīciju – saldumu paciņu gatavošanu kritušo Ukrainas karavīru bērniem.  86 saldumu paciņas jau tikušas nogādātas Ukrainā. stāsta NBS Kapelānu dienesta vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš, katrā paciņā kopā ar konfektēm tiek ielikts arī daudz mīlestības, lai bērni svētkos būtu iepriecināti.

Nākamais saldumu paciņu sūtījums uz Ukrainu dosies 10. janvārī. TTajā būs arī par Aizsardzības ministrijas darbinieku saziedotajiem līdzekļiem iegādātie našķi bērniem.  E. Pļaviņš norāda, ka drīzumā plānots saldumu paciņas iesaiņot, un šajā procesā tiks iesaistīti arī paši ziedotāji – ministrijas darbinieki.

Image
saldumi
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
“Jau aizvadītajā gadā Instruktoru skola rādīja labu piemēru, visiem kopā veidojot saldumu dāvaniņas, tādēļ arī Aizsardzības ministrija vēlas iesaistīties. Pavisam drīz pārstāvji dosies uz veikaliem, lai iegādātos konfektes un ķertos klāt saiņošanas darbiem. Nav noslēpums, ka pandēmijas laikā arī pašiem darbiniekiem trūkst kopā būšanas mirkļu, tāpēc šādas aktivitātes ir labs saliedēšanās pasākums. Ja vēl tiek izdarīts labs darbs, tā ir īpaša pievienotā vērtība,” saka E. Pļaviņš.

Saldumu paciņu gatavošanā kritušo ukraiņu karavīru bērniem labprāt iesaistās arī citas NBS – Štāba bataljons, Jūras spēki, kā arī Zemessardzes vienības. Vaicājot par ziedošanas aktivitāšu nozīmību, E. Pļaviņš atbild: “Dodiet, tad jums taps dots. Šajā laikā vajadzētu lūkoties ne tikai uz problēmām, kas saista ikvienu individuāli, bet arī palūkoties plašāk. Dodiet un neprasiet pretī!”

Tikmēr NBS Kapelānu dienesta vadītāja virskapelāne kapteine Estere Tumoviča informē, ka labdarības pasākumos bruņotie spēki iesaistās un dažādiem labiem mērķiem ziedo regulāri. Piemēram, NBS aktīvi atbalsta valsts aizsardzības un patriotisma fondu “Namejs”.

Image
Namejs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Tāpat netiek aizmirsts arī par mūsu četrkājainajiem draugiem un, piemēram, NBS Apvienotais štābs šogad sniedz atbalstu dzīvnieku patversmei “Ķepa Ķepā”, nodrošinot gan dzīvnieku pārtiku, gan finansiālu ziedojumu patversmes attīstībai un uzturēšanai. Savukārt Militārā policija plāno atbalstīt biedrību “Palīdzēsim viens otram”, ar savām darba rokām palīdzot pārvest lietas uz jaunām telpām.

Gaisa spēku personāls jau tradicionāli atbalstīs labdarības fondu “Bērnu rīts”, nogādājot dāvaniņas, lai pārsteigtu bērnus bērnu namos, savukārt Jūras spēkiem kā ikgadēja tradīcija kļuvusi dāvanu sarūpēšana vairāk nekā 130 senioriem, kuri mitinās pansionātā “Rokaiži”.

Image
Zemessardze
Foto: Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigāde
Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigāde

Savukārt Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienības arī šogad iedrošinājuši tos mazos pacientus, kuri ārstējas Daugavpils reģionālajā un Rēzeknes slimnīcā, sagādājot viņiem rotaļlietas, lai kaut nedaudz novērstu domas no ārstēšanās procesa, kas ne vienmēr ir patīkams.

Kā stāsta virskapelāne kapteine E. Tumoviča, svētku sajūta rodama arī pašos bruņotajos spēkos, jo vairākās vienībās, ievērojot visus drošības pasākumus, tiek organizēti Adventa svētbrīži, lai arī karavīri, zemessargi un civilie darbinieki sajustu šo Ziemassvētku noskaņu.

Tāpat decembra beigās ir plānots neliels izbraukuma koncerts Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes medpersonālam, kas top ar NBS Nodrošinājuma pavēlniecības kapelāna majora Mareka Savicka iniciatīvu sadarbībā ar NBS Štāba bataljona orķestri.

Šajā Adventa laikā NBS virskapelāne ar Bībeles vārdiem “Darīsim labu nepagurdami, jo savā laikā mēs pļausim, ja vien nepadosimies” (Gal 6:9) aicina ikvienu atvērt sirdi, lai tajā var ienākt labestība un brīnums.

Dalies ar šo ziņu