Cēsu Instruktoru skolā turpina tradīciju, sarūpējot saldumu paciņas kritušo ukraiņu karavīru bērniem

NBS
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Cēsu Instruktoru skola

Nacionālo bruņoto spēku Cēsu Instruktoru skolā Ziemassvētku paciņu sarūpēšana kritušo ukraiņu karavīru bērniem kļuvusi jau par tradīciju. Instruktoru skola arī šogad turpina pērn aizsākto pašiniciatīvu, bērniem sarūpējot 58 saldumu sainīšus.

Ziemassvētku paciņu sarūpēšana, kas notiek jau otro gadu, Cēsu Instruktoru skolā ir brīvprātīga un tajā iesaistījusies lielākā daļa skolas kolektīva. Šogad iniciatīva rezultējusies aptuveni 50 kilogramos saldumu jeb 58 paciņās, kuras saņems atraitnes, viņu ģimenes un bērni, kuri zaudējuši sev pašus tuvākos.

“Mēdz teikt, ka Ziemassvētki ir liels noslēpums un arī pārsteigums. Domāju, lielākā daļa Instruktoru skolas karavīri ir ģimenes cilvēki. Arī mums ir bērni, tāpēc saprotam, cik lielu prieku viņiem var sagādāt saldumu paciņa. Īpaši zinot, kāda ir situācija Ukrainā, kur bērniem nav tēvu, kuri var viņiem šo labos mirkļus un pārsteigumu sagādāt. Tāpēc vēlamies savu mīlestību un sirsnību šādā veidā nosūtīt un viņus iepriecināt,” saka Cēsu Instruktoru skolas Nodrošinājuma daļas galvenais speciālists virsseržants Laimnesis Pauliņš.

Virsseržants arī norāda, ka Covid-19 pandēmija nav ietekmējusi cilvēku vēlmi iesaistīties. Viņš saka – citam radot prieku, arī pašiem rodas prieks. Sagatavojot paciņas, visi bijuši enerģijas pilni un laimīgi. L. Pauliņš arī atzīmē, ka paciņu sagatavošanā tika ievēroti visi noteiktie vīrusa ierobežošanas pasākumi.

Cēsu Instruktoru skolas iniciatīvu ļoti atzinīgi vērtē arī Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš. Viņš saka – reizēm šajā laikā nevajag daudz, lai iepriecinātu.

“Tā ir liela svētība, ka cilvēki turpina šo tradīciju un neapstājas, neskatoties un to, ka arī paši saskaras ar izaicinājumiem un grūtībām,” norāda virskapelāns.
Image
bilde
Foto: Foto: Cēsu Instruktoru skola
Foto: Cēsu Instruktoru skola

Viņš arī stāsta – pērn ģimenes, kuras saņēma paciņas, devušas emocionālus pateicības vārdus gan Instruktoru skolas karavīriem un civilajiem darbiniekiem, gan Latvijas armijai kopumā.

Plānots, ka kārtējā smagā automašīna ar palīdzības sūtījumu uz Ukrainu dosies 12. janvārī. Ziemassvētku paciņas tiks nogādātas Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos ģimenēm, kuras karā zaudējušas sev vistuvākos.

“Šis būs ļoti jauks gada sākums un sveiciens Pareizticīgo Ziemassvētkos. 13. janvāra vakarā būšu jau Ukrainā un, ievērojot visus drošības pasākumus, tiksimies ar ģimenēm,” pauž virskapelāns E. Pļaviņš, kurš arī palīdz organizēt humānās palīdzības sūtījumus no Latvijas uz Ukrainu.

Latvijas aizsardzības nozare militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm atbalstu sniedz jau sesto gadu.

Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos.

Kopš 2017. gada humānās palīdzības kravas tiek nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

2017. gadā Jaunsardzes centrs arī uzsāka tradīciju Latvijā organizēt vasaras nometnes karavīru bērniem no Ukrainas, sniedzot iespēju iepazīties ar jaunsargiem un kopīgi piedalīties dažādās aktivitātēs un ekskursijās.

Dalies ar šo ziņu