NBS Instruktoru skolas personāls jau trešo gadu gatavo saldumu paciņas Ukrainas bērniem

Konfliktu zonas
Sargs.lv
palīdzība Ukrainai
Foto: Foto: vrsž. A. Gaigala

Ziemassvētkus gaidot, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Instruktoru skolas personāls turpina pirms trīs gadiem aizsākto tradīciju – saldumu paciņu gatavošanu kritušo ukraiņu karavīru bērniem. Kā stāsta Instruktoru skolas Administratīvās nodaļas galvenā speciāliste virsseržante Aija Gaigala, katrā paciņā kopā ar konfektēm tiek ielikts daudz mīlestības, lai šie bērni svētkos būtu iepriecināti. Kārtējā labdarības sūtījuma krava uz Ukrainu dosies ceļā jau 23. novembrī, un tajā kopā ar saldumiem bērniem būs arī citas nepieciešamas lietas - apģērbs, apavi un pārtika - kara plosītās Austrumukrainas iedzīvotājiem.

Konfekšu saiņošana šajā pirms svētku laikā jau kļuvusi par Instruktoru skolas neatņemamu tradīciju, kurā iesaistās gan karavīri, gan civilie darbinieki. Jau trešo gadu Instruktoru skolas personāls brīvprātīgi vāc ziedojumus, par kuriem pēc tam tiek nopirkti saldumi Ukrainas armijas kritušo karavīru bērniem.

“Katrā paciņā esam ielikuši daudz prieka, mīlestības un saticības,” par konfekšu saiņošanas procesu saka Instruktoru skolas Administratīvās nodaļas galvenā speciāliste virsseržante Aija Gaigala, kura šogad uzņēmusies šīs akcijas organizēšanu.

Viņa stāsta – uzzinot, ka Latvijas bruņoto spēku organizētais kārtējais palīdzības sūtījums uz Ukrainu ceļā dosies jau pavisam drīz, esot bijis jānoreaģē ļoti ātri, taču līdzekļi savākti zibenīgi un drīz vien arī varēja braukt uz veikalu pēc konfektēm.

Šogad sarūpēti vairāk nekā 50 kilogrami saldumu un kopā sasaiņotas 86 konfekšu paciņas, kas iepriecinās daudzus bērnus Ukrainā.

Image
palīdzība Ukrainai
Foto: NBS Instruktoru skolas personāls sarūpējis Ziemassvētku saldumu paciņas Ukrainas bērniem. Foto: vrsž. A. Gaigala
NBS Instruktoru skolas personāls sarūpējis Ziemassvētku saldumu paciņas Ukrainas bērniem. Foto: vrsž. A. Gaigala
“Personāla atsaucība šogad bija īpaši augsta, neviens nebija jāskubina. Tas ir tāds īpašs prieks – ka mēs kādam šos svētkus varam padarīt priecīgākus. Paciņas saiņojot, ielikām visu to labāko no sevis. Turklāt šie karadarbības zonā dzīvojošie ukraiņu bērni, kuri paciņas saņems, ir zaudējuši kādu no vecākiem – vai nu māti, vai tēvu,” saka virsseržante A. Gaigala, piebilstot – dāvanu saiņošanas process arī pašiem uzbūris Ziemassvētku sajūtu jau novembrī.

Viņa saka, ka Ukrainas bērni šīs paciņas īpaši gaidot, jo Latvijas konfektes viņiem ir konfektes no ārzemēm, kas garšo citādāk nekā pašu mājās nopērkamās.

Image
palīdzība Ukrainai
Foto: NBS Instruktoru skolas personāls sarūpējuši Ziemassvētku paciņas Ukrainas bērniem. Foto: vrsž. A. Gaigala
NBS Instruktoru skolas personāls sarūpējis Ziemassvētku saldumu paciņas Ukrainas bērniem. Foto: vrsž. A. Gaigala

Kārtējā labdarības sūtījuma krava uz Ukrainu dosies ceļā jau 23. novembrī. Kā atzīst NBS Kapelānu dienesta vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš, šoreiz Latvijas uzņēmumi, pašvaldības, reliģiskās organizācijas un arī privātpersonas bijušas īpaši dāsnas, ziedojot nepieciešamās lietas Austrumukrainas iedzīvotājiem – gan apģērbu un apavus, gan arī pārtiku un našķus svētkiem.

Viņš stāsta - ziedot turpina gan ģimenes, kas to jau darījušas jau iepriekš, gan nāk klāt jaunas, tāpat arī atsaucas aizvien jauni uzņēmēji, kuri grib tikties un runāt par turpmāko sadarbību un atbalstu Ukrainai.

“Arī vairākas sporta komandas, ar kurām kādreiz esmu par šo projektu runājis, piemēram, sportisti no basketbola kluba “Valmiera” un “Ogre” daudz saziedoja noderīgas lietas – gan drēbes, gan apavus. Arī pašvaldības aktīvi iesaistās atbalstā Ukrainai, tā kā šī atsaucība un vēlme palīdzēt ir apbrīnojama,” saka E. Pļaviņš.
Image
palīdzība Ukrainai
Foto: NBS Instruktoru skolas personāls sarūpējuši Ziemassvētku paciņas Ukrainas bērniem. Foto: vrsž. A. Gaigala
NBS Instruktoru skolas personāls sarūpējis Ziemassvētku saldumu paciņas Ukrainas bērniem. Foto: vrsž. A. Gaigala

Jau ziņots, ka Latvijas aizsardzības nozare atbalstu militārajā konfliktā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm sniedz jau astoto gadu. Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, tāpat uz Ukrainu regulāri tiek sūtītas kravas ar humāno palīdzību. Kopš 2017. gada humānās palīdzības kravas tiek nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka augusta beigās uz Austrumukrainu, Luhanskas reģionu  kopā ar E. Pļaviņu devās arī Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece, dāvinājumā nododot 23 tonnas humānās palīdzības, kas paredzēta Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un militārajā konfliktā cietušajiem civiliedzīvotājiem.

Tāpat parlamentārā sekretāre tikās ar Luhanskas reģiona gubernatoru, konfliktā cietušajiem Ukrainas karavīriem un vietējām organizācijām, kas sniedz atbalstu karavīru ģimenēm.

Dalies ar šo ziņu