Topošie kadeti palīdz ķibelē nonākušai autovadītājai

Sabiedrība
Sargs.lv
atbalsts sabiedrībai
Foto: Foto no Lauras personīgā arhīva

Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetu kandidāti jeb topošie kadeti nepalika vienaldzīgi un palīdzēja kādai ķibelē nonākušai autovadītājai nomainīt cauru auto riepu. Kā stāsta viens no izpalīdzīgajiem karavīriem – kaprālis Kristaps, auto operatīvi pārvietots ielas malā, un uzmontēts rezerves ritenis, lai autovadītāja ar mašīnā esošajiem bērniem varētu turpināt ceļu. Savukārt autovadītāja Laura ir pateicīga par karavīru tūlītējo reakciju un atzīst – Latvijas armija var lepoties, ka tās rindās ir tādi braši vīri.

Kā stāsta kaprālis Kristaps, vakar kadetu kandidātu vads no vakariņu vietas devies atpakaļ uz Nacionālo aizsardzības akadēmiju, kad piestājusi kāda automašīna, un autovadītāja lūgusi palīdzību. Auto riepa bija izlaidusi gaisu, un ar tādu ceļu turpināt nebijis iespējams. “Es paņēmu palīgā vēl vienu kadetu kandidātu, auto tika nobraukts ielas malā, un diezgan ātri nomainīta caurā riepa. Labi, ka automašīnā bija gan rezerves ritenis, gan viss nepieciešamais riepas nomaiņai,” saka kaprālis Kristaps.

Image
atbalsts sabiedrībai
Foto: Foto no Lauras personīgā arhīva
Foto no Lauras personīgā arhīva

Viņš atzīst, ka gandarījums ir vienmēr, kad izdevies kādam līdzcilvēkam palīdzēt, turklāt šī neesot pirmā reize.

Savukārt autovadītāja Laura ir pateicīga, ka tuvumā bija topošie kadeti, jo satraukumu par cauro riepu vairoja arī fakts, ka automašīnā atradās bērni. “Sapratu, ka riepa ir caura, par ko brīdināja arī nemitīgi pīkstošie auto brīdinājuma signāli, kas satrauca bērnus. Redzēju, ka blakus soļo karavīri, kuriem lūdzu palīdzību. Cilvēki uzreiz atsaucās, un ļoti operatīvi novērsa problēmu,” stāsta Laura.

Viņa ir priecīga, ka cilvēki ir tik atsaucīgi un saka –  Latvijas armija var lepoties ar tik brašiem vīriem.

Image
atbalsts sabiedrībai
Foto: Foto no Lauras personīgā arhīva
Foto no Lauras personīgā arhīva
“Dzīvē gadās visādi – gan citiem lūgt palīdzību, gan to pašai sniegt. Pozitīvi, ka man mašīnā bija mazs puika, kurš šo visu situāciju redzēja – viņš noteikti to atcerēsies un pārstāstīs bērnu dārzā. Tas veidos viņa izpratni, ka nepieciešamības gadījumā palīdzību var lūgt svešiem cilvēkiem, un viņi arī palīdz,” rezumē Laura.

“Sargs.lv” jau vairākkārt rakstījis, ka karavīri un zemessargi grūtībās nonākušiem cilvēkiem palīdzējuši arī iepriekš. Tā, piemēram, sadarbībā ar Valsts policiju, zemessargi bieži piedalās pazudušu personu meklēšanā, tāpat karavīri ir palīdzējuši tiesībsargiem aizturēt dzērājšoferus, savukārt vēl kāds karavīrs palīdzējis simgalvjiem izkļūt no degošas mājas.

Dalies ar šo ziņu