Karavīrs palīdz ugunsgrēkā cietušiem sirmgalvjiem

Sabiedrība
Sargs.lv
VUGD
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Agrā rītā, pamanot ugunsgrēku kaimiņu mājās un savlaicīgi izsaucot ugunsdzēsējus, Militārās policijas karavīrs virsseržants Atis Ģēģeris palīdzējis sirmgalvju pārim izvairīties no vēl lielākas nelaimes.

Virsseržants A. Ģēgeris stāsta, ka četros no rīta pagalmā sācis skaļi riet suns. Tā kā riešana nav mitējusies, cēlušies skatīties, kas notiek. “Atvērām logu un dzirdējām, ka kāds uz ielas sauc palīgā, ģērbāmies, skrējām ārā. Tur stāvēja kāds kungs gados, viņš bija ļoti apjucis, steigā arī nevarēja savā telefonā atrast, kam tādos gadījumos jāzvana,” stāsta virsseržants A. Ģēģeris.

Izrādās, viņa mājās bija izcēlies ugunsgrēks, un istabā vēl palikusi sirmgalvja sieva.

“Palīdzēju viņai izkļūt, jo māja bija pilna ar dūmiem. Tikmēr mana sieva sazvanīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu. Pa to laiku bija pamodušies arī citi kaimiņi, kuri dzīvo mūsu ielā. Viņi parūpējās par izglābto sievieti, jo ārā lija lietus,” notikušo atceras virsseržants A. Ģēģeris, piebilstot, ka abu mājas iedzīvotāju dzīvību, iespējams, izglābis dūmu detektors, kas bija sācis darboties, tiklīdz istabā parādījās dūmi.

Viņš stāsta, ka piedūmotajā mājā atradušies arī divi kaķi, kurus centies glābt. "Viens pats izspruka ārā, otru nevarēju atrast, bet to noķēra ugunsdzēsēji, tiklīdz ieradās,” pauž virsseržants A. Ģēģeris.

Nacionālo bruņoto spēku karavīri arī iepriekš palīdzējuši novērst nelaimes, laikus pamanot ko aizdomīgu.

Portāls “Sargs.lv” jau rakstīja, ka pagājušā gada nogalē kāds Jūras spēku karavīrs Rīgā uz Jūrmalas gatves jau otro reizi īsā laika posmā policijai palīdzēja aizturēt iereibušu šoferi.

Viņš, braucot no dienesta vietas uz mājām, pamanīja aizdomīgu automašīnu, kas jau bija nobraukusi no ceļa braucamās daļas. Pieejot pie spēkrata, karavīrs konstatējis, ka automašīnas vadītājs, visticamāk, ir alkohola reibumā, un izsaucis Valsts policiju.

Šis pats Jūras spēku karavīrs jau iepriekš policijai bija palīdzējis aizturēt  kādu iereibušu šoferi, kurš uz ceļa veica bīstamus manevrus.

Dalies ar šo ziņu