ISW: Putins atlicis ikgadējo uzrunu kara neveiksmju dēļ

Pasaulē
LETA/BBC
Agresorvalsts Krievijas diktators Vladimirs Putins
Foto: EPA/ Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums atlikt ikgadējo uzrunu Federālajai sapulcei norāda uz to, ka viņš nav pārliecināts par savām spējām formēt Krievijas informatīvo telpu uz pieaugošās kritikas fona, kas pret viņu tiek vērsta pēc iebrukuma Ukrainā, kārtējā izvērtējumā norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Uzrunas pārcelšanas iemeslu vidū ir kara neveiksmes, aiziešana no Ukrainas ziemeļos ieņemtajiem apgabaliem, neveiksmes ap Ukrainas teritoriju aneksiju, ko Krievijas karaspēks nespēj kontrolēt, un sabiedrības neapmierinātība ar mobilizāciju.

Putins, iespējams, vēl cer uzstāties ar grandiozu uzvaras runu 2023.gadā vai arī atliek brīdi, kad viņam nāksies atzīt, ka Krievija nespēs sasniegt Ukrainā paša nospraustos mērķus, skaidro ASV domnīca.

Šobrīd Krievijas prezidents, iespējams, nav pārliecināts par to, ka varēs attaisnot šī kara cenu, vēršoties pie Krievijas sabiedrības un elites.

Putins jau atlicis tradicionālo gada beigu preses konferenci ar sabiedrības piedalīšanos, domājams, šādi cenšoties izvairīties no atbildēm par Krievijas kara neveiksmēm, kā arī lai izvairītos no pārāk klajas manipulēšanas ar jautājumiem, skaidro ISW.

Dalies ar šo ziņu