Notiks tiešsaistes diskusija “Krīze uz robežas ar Baltkrieviju: vai gaidāms pirmais šāviens”

Nozares politika
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Latvijas armija

Piektdien, 26. novembrī, plkst. 14 notiks Aizsardzības ministrijas organizētā tiešsaistes diskusija “Krīze uz robežas ar Baltkrieviju: vai gaidāms pirmais šāviens”, kurā par Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma īstenoto hibrīdkaru pret Latviju diskutēs Nacionālās Aizsardzības akadēmijas vadošais pētnieks doktors Toms Rostoks, Rīgas Stradiņa universitātes doktorants un Latvijas Ārpolitikas institūta asociētais pētnieks Artūrs Bikovs un Latvijas Radio žurnālists Uģis Lībietis.

Diskusiju vadīs aizsardzības nozares ziņu portāla “Sargs.lv” redaktors Kārlis Roķis, un tā būs skatāma “Sargs.lv” un “Latvijas armijas” kontos sociālajā tīklā “Facebook”. Skatītāji aicināti uzdodot jautājumus tiešraides komentāru sadaļā.

Baltkrievijas diktatora A. Lukašenko režīms jau kopš jūnija aktīvi atbalsta nelegālo migrāciju uz ES valstīm, izmantojot migrantus kā ieroci pret Latviju, Lietuvu un Poliju vērstā hibrīdkarā. Valsts robežsardze ar Nacionālo bruņoto spēku palīdzību ik dienu turpina novērst Tuvo Austrumu migrantu mēģinājumu šķērsot Latvijas robežu.

Pie Baltkrievijas-Polijas robežas notikuši arī migrantu grautiņi, kuru laikā Baltkrievijas militarizētās vienības griezušas robežžogu, apžilbinājušas robežsargus ar lāzera stariem un apgādājušas migrantus ar būvgružiem, kā arī asaru gāzes un skaņas granātām,.

Diskusijas laikā runātāji dalīsies viedokļos par Baltkrievijas īstenoto hibrīdkaru, kas ietver arī informācijas kara elementus un politiskus draudus, kā arī situācijas turpmāko attīstību un iespējamo eskalāciju.

Dalies ar šo ziņu