ĀM: Reaģējot uz hibrīduzbrukumiem, jāpalielina spiediens pret Lukašenko režīmu

Nozares politika
LETA
Baltkrievijas robežsargs un viņa atvestie migranti pie Latvijas robežas
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Reaģējot uz hibrīduzbrukumiem, jāpalielina spiediens pret Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīmu, aģentūrai LETA uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Viņš atzīmēja, ka Baltkrievijas režīms turpina represijas pret pilsonisko sabiedrību un ir intensificējis hibrīduzbrukumu Eiropas Savienības (ES) ārējai robežai, tāpēc saskaņā ar ES sankciju politikas pakāpenisko pieeju ir sagatavota 5.sankciju kārta.

Beķeris vērsa uzmanību uz to, ka 15.novembra ES Ārlietu padome apstiprināja jauno sankcionēšanas kritēriju, kas ļaus sankcionēt juridiskās un fiziskās personas, kas ir iesaistītas nelegālās migrācijas plūsmu atbalstīšanā.

Pēc Beķera paustā, ES Ārlietu padome arī deva politisku akceptu sankciju 5.kārtas pieņemšanai pēc iespējas ātrāk. Tas ļaus pasteidzināt tehnisko darbu pie sankcionējamo personu saskaņošanas.

LETA jau vēstīja, ka Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Dalies ar šo ziņu