NBS ārstniecības iestādēm visā Latvijā nogādājuši no ārvalstīm saņemto medicīnisko aprīkojumu

NBS
Sargs.lv
NBS sniedz atbalstu veselības nozarei medicīniskā aprīkojuma loģistikā
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Pagājušajā nedēļā Nacionālie bruņotie spēki (NBS), atsaucoties Veselības ministrijas lūgumam, snieguši atbalstu veselības nozarei saņemto ārvalstu palīdzības sūtījumu un Latvijas vajadzībām iegādāto medicīnas individuālo aizsardzības līdzekļu loģistikas nodrošināšanā.

Uz dažādām ārstniecības, valsts un pašvaldību iestādēm visā Latvijā nogādātas vairāk nekā 260 palešu ar medicīnas iekārtām, dezinfekcijas līdzekļiem un antigēnu testiem.

Jau ziņots, ka Latvijai cīņai ar Covid-19 pandēmiju atbalstu sniegušas Somija, Ungārija, Nīderlande un Zviedrija.

No Somijas Latvija saņēmusi sešas plaušu mākslīgas ventilācijas iekārtas, no Ungārijas - 50 perfūzijas šļirces sūkņu aprīkojuma komplektus, Zviedrija nosūtījusi 80 plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas, savukārt Nīderlande – ultrasonogrāfijas aparātus un vitālo parametru monitora stacijas.

Aizsardzības nozare, sadarbojoties ar Veselības ministriju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, nodrošinājusi iekārtu atvešanu, uzglabāšanu un nogādāšanu ārstniecības iestādēs.

Arī turpmāk NBS turpinās atbalstīt Veselības ministriju medicīniskā aprīkojuma un individuālās aizsardzības līdzekļu loģistikas nodrošināšanā.

Kā vēstīts iepriekš, kopš Covid-19 vīrusa izplatības pagājušā gada pavasarī aizsardzības nozare ir aktīvi iesaistījusies tā ierobežošanā un krīzes pārvarēšanā visā Latvijā. Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs pārņēma individuālo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu centralizēto iepirkumu veikšanu, kamēr Nacionālie bruņotie spēki tika iesaistīti nepieciešamā loģistikas atbalsta nodrošināšanā.

Arī šogad Nacionālie bruņotie spēki no 16. oktobra līdz 31. decembrim visos Latvijas reģionos pēc Veselības ministrijas pieprasījuma ir gatavi nodrošināt nepieciešamo personālu, lai sniegtu atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 procesa organizēšanā.

Savukārt no 4. novembra Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi sniedz atbalstu Rīgas slimnīcām, lai nodrošinātu stacionāru darba nepārtrauktību.

Dalies ar šo ziņu