Saldus novadā un Valgundes pagastā notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes (4.KBde) militārais poligons “Mežaine”. 4.KBde bataljonu zemessargu pamatapmācība.
Foto: Gatis Dieziņš/ Aizsardzības ministrija

2. martā Saldus novada Zvārdes šautuvē norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargu apmācība, lai pilnveidotu bataljona kaujas spējas un uzturētu individuālās kaujas iemaņas. Savukārt 2. un 3. martā Jelgavas novada Valgundes pagastā notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljona zemessargu mācības. Mācības notiks, lai pilnveidotu zemessargu kaujas iemaņas un trenētu pārvietošanās spējas apvidū.

Mācību uzdevumi tiks veikti ar Saldus novada pašvaldību saskaņotās teritorijās. Pa autoceļiem Saldus novadā iespējama īslaicīga militārā transporta pārvietošanās.

Valgundes pagastā mācības notiks ar AS “Latvijas valsts meži” un Jelgavas novada pašvaldību saskaņotās teritorijās. Mācību laikā Jelgavas novada Valgundes pagastā zemessargi izmantos mācību munīciju, kas rada skaņu, bet neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību. Pa autoceļiem Jelgavas novada Valgundes pagasta teritorijā iespējama militārā transporta īslaicīga pārvietošanās. Mācību norises vietas pēc mācībām tiks sakoptas.

Dalies ar šo ziņu