Valgundes pagastā un Ventspils novadā notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
zemessargi
Foto: štvrsž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

24. un 25. februārī Jelgavas novada Valgundes pagastā notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljona zemessargu mācības. Vienlaikus arī Ventspils novada Vārves pagastā, Zemessardzes 46. kājnieku bataljonam pieguļošajā teritorijā un šautuvē "Medņi-3" norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Zemessargi visos gadalaikos un neatkarīgi no laikapstākļiem trenējas veikt dažādus taktiskos uzdevumus, lai kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām nepieciešamības gadījumā spētu aizsargāt noteiktās atbildības teritorijas. Dienests Zemessardzē sniedz iespēju zemessargiem regulāri paplašināt redzesloku, iegūt dažādas militārās specialitātes, stiprināt stresa noturību un uzlabot fizisko sagatavotību, tādēļ  mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes var būt noderīgas arī ārpus dienesta.

Mācības notiks ar AS “Latvijas valsts meži”, Jelgavas un Ventspils novadu pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 60 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Ar kandidātu prasībām var iepazīties Zemessardzes mājaslapā www.zs.mil.lv.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā, Jelgavas valsts pilsētas un novada iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruņa numuru 25424404, rakstīt uz e-pasta adresi 52bnatmil [dot] lv () vai personīgi ierasties vienībā – Jelgavā, Dambja ielā 22. Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā – zvaniet 1811, rakstiet esizemessargsatmil [dot] lv (). Vairāk informācijas tīmekļvietnē www.klustikaravirs.lv.

Dalies ar šo ziņu