Krievija un Ķīna veic kopīgās gaisa spēku mācībās

Militārās mācības
LETA/AFP
AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix

Krievijas un Ķīnas gaisa spēki Āzijas-Klusā okeāna reģionā piedalījušies kopīgos militārajos manevros, trešdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija. Krievijas stratēģiskie bumbvedēji Tu-95 un Ķīnas "Xian H-6" astoņas stundas lidoja virs Japāņu jūras un Austrumķīnas jūras.

"Krievijas Gaisa spēki un Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas Gaisa spēki veica vēl vienu kopīgu patrulēšanu Āzijas-Klusā okeāna reģionā," teikts ministrijas paziņojumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kas kopš februāra iebrukuma Ukrainā Rietumos kļuvis par pāriju, cenšas stiprināt saites ar Āziju, īpaši ar Ķīnu.

"Pirmo reizi gaisa patrulēšanas vēsturē Krievijas lidmašīnas nolaidās Ķīnas Tautas Republikā, bet Ķīnas lidmašīnas nolaidās Krievijas Federācijas teritorijā," norādīja ministrija.

Krievija cer, ka varēs rast kopīgu pamatu ar Ķīnu, ņemot vērā, ka abas valstis labprāt gribētu, ka globālā kārtība, kurā vadoša loma ir ASV, mainītos.

Ķīna nav nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā, tomēr atsakās piegādāt Krievijai ieročus, neraugoties uz Pekinas deklarēto neierobežoto draudzību ar Maskavu.

Dalies ar šo ziņu