Pabriks piedalīsies Latvijas Mednieku savienības gada balvas pasniegšanas ceremonijā

Latvijā
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Foto: Aizsardzības ministrs Artis Pabriks/Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Rīt Jaunmoku pilī, Tukuma novadā aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Latvijas Mednieku savienības “Gada balvas medniecībā” pasniegšanas ceremonijā, lai pasniegtu apbalvojumu nominācijā “Par atbalstu medniecībai”. 

Latvijas Mednieku savienības rīkotajā apbalvošanas ceremonijā “Gada balvu medniecībā” saņems arī nomināciju “Par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā reģionā”, “Par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā Latvijā” un “Par mūža ieguldījumu” laureāti.

Gada balvu medniecībā 2015. gadā iedibināja Latvijas Mednieku savienība sadarbībā ar žurnālu MMD („Medības. Makšķerēšana. Daba”), un to pasniedz ik gadu par ieguldījumu medniecības attīstībā. Ieceres īstenošanā piedalās arī AS „Latvijas valsts meži”, Valsts meža dienests un Medību saimniecības attīstības fonds.

Aizsardzības ministrija sadarbojas ar Latvijas Mednieku savienību 2017. gadā noslēgtās vienošanās ietvaros, kuras mērķis ir veicināt mednieku iesaisti valsts aizsardzības spēju stiprināšanā.

Latvijas Mednieku savienība iesaistās Aizsardzības ministrijas organizētās krīzes situācijas izspēlēs, Zemessardzes organizētos reģionālos semināros, kā arī abas puses rīko kopīgus izglītojošus pasākumus, veicinot zināšanu un pieredzes apmaiņu.

Ādažu poligonā regulāri notiek Nacionālo bruņoto spēku un Latvijas Mednieku savienības organizētās tālšaušanas sacensības medniekiem “Vienoti Valstij!”, kurās piedalās mednieki, apgūstot un trenējot drošas šaušanas iemaņas.

Sadarbībā ar Aizsardzības ministriju Latvijas Mednieku savienība arī šogad īstenoja  ziedošanas akciju  ar mērķi nokomplektēt un nosūtīt Ukrainas aizstāvjiem augstas precizitātes šaujamieročus, kas sagatavoti ar tiem nepieciešamo aprīkojumu.

Latvijas Mednieku savienība dibināta 2011. gadā, un tajā pārstāvēti vairāk nekā 9000 mednieku. Savienības mērķis ir vienot medniekus kopīgai, organizētai rīcībai un pārstāvniecībai vietējā, valsts un starptautiskā mērogā, cieši sadarbojoties gan ar valsts, gan ar nevalstiskajām institūcijām un organizācijām.

Dalies ar šo ziņu