Pabriks ar Latvijas Mednieku savienību pārrunās sadarbību valsts aizsardzības stiprināšanā

Sabiedrība
Sargs.lv
bise
Foto: Ivars Soikāns/LETA

11. maijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Latvijas Mednieku savienības valdes priekšsēdētāju Jāni Baumani, lai pārrunātu turpmāko sadarbību visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanā un atbalsta sniegšanā Ukrainai.

A. Pabriks un J. Baumanis apspriedīs aizsardzības nozares un Latvijas Mednieku sadarbības iespējas, tostarp, medniekiem pievienojoties Zemessardzei vai piedaloties rezervistu apmācībā, kā arī citos veidos brīvprātīgi iesaistoties valsts aizsardzības spēju stiprināšanā.

 Tikšanās laikā tiks pārrunāta arī Latvijas Mednieku savienības iesaiste Aizsardzības ministrijas organizētās krīzes situācijas izspēlēs, mednieku dalība Zemessardzes organizētos reģionālos semināros, kā arī abu pušu rīkotu pasākumu norise, veicinot zināšanu un pieredzes apmaiņu.

Tāpat tiks apspriesta sadarbība ar Aizsardzības ministriju, Latvijas Mednieku savienībai īstenojot  ziedošanas akciju  ar mērķi nokomplektēt un nosūtīt Ukrainas aizstāvjiem augstas precizitātes šaujamieročus, kas sagatavoti ar tiem nepieciešamo aprīkojumu.

Aizsardzības ministrija sadarbojas ar Latvijas Mednieku savienību 2017. gadā noslēgtās vienošanās ietvaros, kuras mērķis ir veicināt mednieku iesaisti valsts aizsardzības spēju stiprināšanā.

Latvijas Mednieku savienība dibināta 2011. gadā, un tajā pārstāvēti vairāk nekā 9000 mednieku. Savienības mērķis ir vienot medniekus kopīgai, organizētai rīcībai un pārstāvniecībai vietējā, valsts un starptautiskā mērogā, cieši sadarbojoties gan ar valsts, gan ar nevalstiskajām institūcijām un organizācijām.

Dalies ar šo ziņu