"Bayraktar" dronu uzņēmums iegādājies zemi Ukrainā, lai sāktu kaujas dronu ražošanu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrinform
"Bayraktar TB2" kaujas drons
Foto: "Bayraktar TB2" kaujas drons Foto: AP/Scanpix

Turcijas uzņēmums "Baykar Makina" jau ir izveidojis savu uzņēmumu Ukrainā, taču tagad tas iegādājies zemes gabalu, lai izstrādātu "Bayraktar" bezpilota lidaparātu ražotnes projektu Ukrainā.

"Rūpnīca Bayraktar bezpilota lidaparātu ražošanai tiks uzbūvēta. Pirms nedēļas valdība apstiprināja divpusējo līgumu par rūpnīcas būvniecību un nosūtīja to parlamentam ratificēšanai," sacīja Ukrainas vēstnieks Turcijā Vasilijs Bodnars
Diplomāts norādīja, ka "Baykar Makina" ir nodibinājusi savu uzņēmumu Ukrainā, jau ir iegādāts zemes gabals un izstrādāts pašas rūpnīcas projekts, kuru viņi plāno īstenot.
"Ievērojamai daļai modeļu, kas tiks ražoti šajā rūpnīcā, būs Ukrainā ražotas detaļas. Tie var būt dzinēji, citas rezerves daļas, riteņi, daudz dažādu lietu, kas mūsu valstī ir augstas kvalitātes tehnoloģiju," sacīja Bodnars.
Runājot par iepriekš izplatītajām ziņām par iespējamo sadarbību Bayraktar ražošanā ar Krieviju, Bodnars sacīja, ka "Baykar Makina" nav šādu plānu un viņiem ir grūti to pat iedomāties.
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans iepriekš sacīja, ka Putins viņam piedāvājis sadarbību "Baykar Makina" dronu ražošanā.

Dalies ar šo ziņu