Krievija meklē iespējas Sīrijas algotņu vervēšanai karam Ukrainā.

Konfliktu zonas
Sargs.lv/ The Middle East Eye/ The Times
Sīrijas diktatora Bašara al Asada spēku karavīri
Foto: via Reuters/Scanpix

Krievija karam Ukrainā varētu mēģināt izmantot Sīrijas algotņus, tā vēsta laikraksts “The Middle East Eye”.

Sīrijas opozīcijas avoti vēstī, ka Krievija gatavojas vervēt algotņus no Sīrijas, lai atbalstītu tās spēkus iebrukumā Ukrainā. Maskava cenšas apzināt potenciālo interesi – tā ar savu pārstāvju starpniecību sākusi izplatīt ziņas par iespējām tiem, kuri gribētu doties karot Ukrainā.

Algotņi varētu saņemt algas, kas ir līdzvērtīgas savervēto karotāju samaksai par cīņām Lībijā – līdz pat 2000 ASV dolāriem mēnesī.

28.februārī britu laikraksts “The Times” jau ziņoja, ka Kijevā darbojas vairāk nekā 400 Krievijas algotņu ar Kremļa pavēli nogalināt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un viņa līdzgaitniekus, kā arī sagatavot augsni, lai Maskava varētu pārņemt kontroli.

Sargs.lv jau vēstīja, ka pirms piecām nedēļām uz Ukrainas pierobežu tika pārsviesti Krievijas diktatoram V. Putinam pietuvinātā oligarha Jevgeņija Prigožina vadītās privātās militārās kompānijas “Vagner Group” algotņi.

Kopumā janvārī no Tuvajiem Austumiem un Āfrikas Ukrainā bija ieradušies no 2000 līdz 4000 algotņu. Precīzu viņu skaitu Ukrainā nav iespējams noteikt. 

"Sargs.lv" jau vēstīja, ka par spīti tehnoloģiskam un skaitliskam pārsvaram Krievijas okupācijas spēki agresijā pret Ukrainu cieš smagus zaudējumus. Kopumā nogalināto Krievijas iebrucēju skaits sasniedzis 9000 cilvēku. Tāpat Ukrainas aizstāvjiem izdevies likvidēt simtiem okupantu kaujas tehnikas vienību.

Dalies ar šo ziņu