Volodimirs Zelenskis: Krievijas algotņiem pavēlēts nogalināt Ukrainas prezidentu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/The Times
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Foto: AFP/Scanpix

Kijevā darbojas vairāk nekā 400 krievu algotņu ar Kremļa pavēli nogalināt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un viņa valdību, lai pār Ukrainu kontroli varētu pārņemt Maskava, ziņo “The Times”.

Krievijas algotņi – Vāgnera grupa, ir privātas algotņu vienības. Mūsdienās "Vāgnera grupa" apzīmē visu sadarbības uzņēmumu, konsultāciju un algotņu tīklu, taču pati grupa kā vienota organizācija nekur nav reģistrēta. Tajā dien bijušie regulāro spēku karavīri un atvaļinātie specdienestu virsnieki.

“Vāgnera grupu” vada viens no tuvākajiem Krievijas diktatora Vladimira Putina sabiedrotajiem. Šie algotņi pirms piecām nedēļām atgriezušies no misijas Āfrikā, lai, apmaiņā pret pievilcīgu prēmiju, nu jau dotos jaunā – “nocirstu galvu” V. Zelenska valdībai.

“The Times” vēsta, ka informācija par vāgnriešu misiju Ukrainas valdību sasniedza sestdienas rītā, un dažas stundas vēlāk Kijeva izsludināja 36 stundu “stingru” komandantstundu, lai “izslaucītu” pilsētu no okupantu diversantiem. Civiliedzīvotāji arī brīdināti, ka, ja viņi neievēros šo komandantstundu, viņi tiks uzskatīti par Kremļa aģentiem un riskēs tikt “likvidēti”.

Dalies ar šo ziņu