Šolca un Putina pārstāvji sarunās meklēs risinājumus Ukrainas konfliktam

Konfliktu zonas
LETA/DPA/DW
Vācijas kanclers
Foto: Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclera Olafa Šolca un Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvji Jenss Pletners un Dmitrijs Kozaks janvāra sākumā apspriedīs Ukrainas konflikta risinājumus.

Vācija un Krievija ir vienojušās, ka janvāra sākumā par Ukrainas konflikta risinājumiem diskutēs Šolca padomnieks Pletners un Putina īpašais pārstāvis Ukrainas jautājumā Kozaks, vēstīja anonīmi avoti Vācijas valdībā

Abu valstu diplomāti par klātienes tikšanos vienojušies telefona sarunā ceturtdien, vēstīja anonīmie avoti.

23.decembrī Šolcs telefona sarunā Putinam uzsvēra nepieciešamību mazināt saspīlējumu Ukrainā, kā arī aicināja veicināt sarunas tā dēvētajā Normandijas formātā, kurā piedalās Vācija, Krievija, Ukraina un Francija.

Četrpusējās sarunas turpinās kopš Ukrainas konflikta sākuma 2014.gadā. Iepriekšējais Normandijas formāta samits notika 2019.gada beigās Parīzē, tomēr tur nolemtais pagaidām nav īstenots.

Pēdējo nedēļu laikā bažas Rietumvalstīs radījusi Krievijas bruņoto spēku koncentrēšana Ukrainas robežas tuvumā, lai gan Krievija noliedz, gatavotu uzbrukumu kaimiņvalstij.

Krievija ir pieprasījusi Rietumvalstīm "drošības garantijas", cita starpā arī NATO apņemšanos, ka Ukraina nepievienosies militārajai aliansei.

Dalies ar šo ziņu