Ukrainā uzsākta uzbrukuma dronu “Byraktar” ražošana

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv/Fokus
Ukrainas karavīri apgūst drona "Bayraktar TB2" uzbūvi
Foto: Foto: ZUMAPRESS.com

Ukraina uzsākusi bezpilota lidaparātu “Bayraktar TB2” sērijveida ražošanu savā valstī, par to intervijā Ukrainas žurnālam “Fokus” paziņojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītājs Andrejs Jermaks.

 

Runājot par Rietumvalstu militāro palīdzību Ukrainai, kura šobrīd saskaras ar kārtējiem Krievijas militārā iebrukuma draudiem, A. Jermaks norādīja, ka Rietumu militārā palīdzība turpina pieaugt un tā ir pietiekama, lai Ukraina spētu atvairīt jebkuru Krievijas militāro iebrukumu tās teritorijā.

Neraugoties uz atsevišķu ekspertu izteikumiem, ka Rietumvalstu militārais atbalsts ir nepietiekams, A. Jermaks atzina, ka Ukrainas prezidenta birojā šādam vērtējumam neviens nepiekrīt. Pēc Ukrainas prezidenta biroja vadītāj teiktā, ASV savu militāro palīdzību Ukraina turpina palielināt.

“Ukraina jau ir saņēmusi “Javelin” prettanku raķetes, kā arī cita veida militāro tehniku. Savukārt pašreizējais ASV prezidents Džo Baidenes ir tas ASV prezidents, kurš Ukrainas labā ir izdarījis visvairāk un turpina to darīt,” teica A. Jermaks.

“Šobrīd mums ir liela Rietumu militārās palīdzības programma. Lielbritānija līdzdarbojas mūsu jaunās Jūras kara flotes būvniecībā. Ar šo valsti mēs esam vienojušies par mūsu Jūras spēku attīstību. Šī līguma vērtība ir 1,7 miljardi sterliņu mārciņu,” atzīmēja Ukrainas prezidenta biroja vadītājs.

“Mēs arī paplašinām sadarbību ar Turciju. Viss sākās ar bezpilota uzbrukuma lidaparātu “Bayraktar” piegādēm, savukārt šobrīd Ukrainā jau ir palaista šo lidaparātu sērijveida ražošana,” paziņoja A. Jermaks.

Viņš arī piebilda, ka nav īsti korekts uzskats, ka bezpilota uzbrukuma lidaparāti “Bayraktar” ir tikai un vienīgi Turcijā radīts lidaparāts. “Te ir svarīgi piebilst, ka šo lidaparātu dzinēji tiek ražoti mūsu valstī,” viņš uzsvēra.

Tāpat Ukraina aizsardzības jomā sadarbojas ar Francijas militārajiem uzņēmumiem. Šīs sadarbības līgumu kopsumma mērāma 1,3 miljardos eiro.

Dalies ar šo ziņu