ASV atcēlusi karakuģu ievešanu Melnajā jūrā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/ Anadolu Agency/ Daily Sabah
ASV iznīcinātājkuģis "USS Donald Cook" Bosfora šaurumā
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

ASV atcēlusi tās iznīcinātājkuģu ievešanu Melnajā Jūrā. Par to Turciju, kura kontrolē kuģu kustību caur Bosfora un Dardaneļu šaurumiem starp Vidusjūru un Melno Jūru, vēsta Turcijas mediji.

Par šādu lēmumu Turcijas valdības pārstāvjus informējuši ASV vēstniecības pārstāvji.

Iepriekš bija parezēts, ka Melnajā jūrā jāierodas ASV “Arleigh Burke” klases ASV iznīcinātājkuģiem “USS Donald Cook” un “USS Roosevelt”.

Par ASV Karakuģu ienākšanu Melnajā jūrā Turcijas Ārlietu ministrija no ASV saņēma pieteikumu 9. aprīlī.  Abiem kara kuģiem Melnajā jūrā bija jāierodas 14. un 15. aprīlī un jāuzturas tajā līdz 4. un 5. maijam.

Šobrīd, saskaņā ar Turcijas mediju izplatīto informāciju, abi karakuģi ir noenkuroti netālu no Grieķijai piederošās Krētas salas.

Pagaidām Turcijas puse tā arī nav saņēmusi nekādus pieteikumus par jaunu karakuģu plānoto pāreju no Vidusjūras uz Melno jūru.

Sargs.lv jau rakstīja, ka pēdējo nedēļu laikā Krievija uzsākusi masīvu karaspēka savilkšanu ap Ukrainas robežām. Tās koncentrēto spēku apmērs, bruņojuma veids liecina par iespējamu iebrukumu Ukrainā.

Šonedēļ Dienā, kad Melnajā jūrā bija jāierodas ASV karakuģiem, Krievija sarīkoja kaujas šaušanas mācības. Savukārt Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs ASV brīdinājis tās karakuģus turēt pa gabalu no Ukrainai piederošās bet Krievijas okupētās Krimas pussalas “pašu drošības labad”.

Dalies ar šo ziņu