Rudbāržos, Mālpilī un Nīkrācē notiks jaunsargu instruktoru kvalifikācijas paaugstināšanas seminārs

Jaunsardze
Sargs.lv
jaunsargu instruktori
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 10. līdz 21. augustam Rudbāržos, Mālpilī un Nīkrācē notiks kārtējais mācību seminārs jaunsargu instruktoriem, kura noslēgumā instruktori būs ne tikai nostiprinājuši savas iemaņas dažādos Jaunsardzes mācību programmas blokos, bet arī saņems sertifikātus par savas kvalifikācijas celšanu. Plānots, ka kopumā šajos semināros tiks apmācīts ap 90 jaunsargu instruktoru.

Pirmajā semināra daļā, kas tiks aizvadīta Rudbāržos, no 10. līdz 21. augustam instruktori apgūs lauka kaujas iemaņu nodarbību sagatavošanu un vadīšanu. Šajās nodarbībās piedalīties tika aicināti arī jaunsargi, kuriem šī būs laba iespēja nostiprināt savas lauka kaujas iemaņas, savukārt instruktoriem -  pielietot iegūtās zināšanas praktiski, organizējot, sagatavojot un vadot nodarbības jaunsargiem.

Otrajā semināra daļā no 14. līdz 21. augustam Mālpilī un Nīkrācē instruktori apgūs mācību kursus par paaugstinātas un augstas bīstamības nodarbību sagatavošanu un vadīšanu, kaujas šaušanu, drošību uz ūdens un sporta tūrismu. Tāpat instruktoriem plānots mācību kurss par veselīga uztura un slodzes nozīmi un ietekmi uz jauniešiem, kā arī iepazīstināšana ar jaunākajām orientēšanās metodēm.

Kvalifikācijas paaugstināšanas seminārus Jaunsardzes centrs organizē, lai nodrošinātu, ka jaunsargiem nodarbībās tiek pasniegts kvalitatīvs un vienots mācību saturs, kā arī lai pārliecinātos, ka instruktoriem ir atbilstošas zināšanas un prasmes, realizējot drošas nodarbības jaunsargiem.

Jau ziņots, ka Jaunsardzes centrs instruktoru seminārus organizē divas reizes gadā, taču šogad norisināsies trīs semināri, no kuriem divi jau aizvadīti šā gada janvārī un jūnijā. Organizācija mainīta ar mērķi pielāgoties valstī noteiktajām vadlīnijām, kas sevī ietver dažādus piesardzības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatīšanās ierobežošanai.

Dalies ar šo ziņu