Par Krievijas armijas nomelnošanu aizmuguriski apcietināts Feigins

Ārvalstīs
LETA
Marks Feigins
Foto: Facebook/Mark Feygin

Maskavas Basmanas tiesa aizmuguriski noteikusi apcietinājumu juristam Markam Feiginam apsūdzībās par "viltus ziņu izplatīšanu par Krievijas armiju".

Par "ārvalstu aģentu" pasludinātais Feigins savulaik bijis ukraiņu pilotes Nadijas Savčenko, Krievijā aizliegtās Krimas tatāru pārstāvniecības institūcijas Medžlisa bijušā vadītāja Mustafas Džemiļeva un krievu pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieču advokāts.

2018. gadā Feiginam Krievijā anulēja advokāta licenci. Pašlaik viņš dzīvo trimdā ārvalstīs.

Savā kanālā "Feigin.Live" platformā "YouTube" 52 gadus vecais Feigins vada pārraides ar simtiem tūkstošu skatījumu.

Feigins ir piedalījies Krievijā par nevēlamu atzītās organizācijas "Tautas deputātu kongress" darbībā, no Ukrainas Bruņoto spēku puses devies uz frontes līniju un atspoguļojis Krievijā par teroristisku un aizliegtu atzītās paramilitārās organizācijas "Leģions "Krievijas brīvība" darbību.

Neilgi pēc atkārtotā iebrukuma Ukrainā Krievijā stājās spēkā kriminālkodeksa grozījumi, kas paredz līdz pat 15 gadiem ilgu cietumsodu par "viltus ziņu" izplatīšanu un armijas "diskreditāciju".

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Dalies ar šo ziņu