ASV Ukrainai sniegs papildu militāro atbalstu, ja tā saskarsies ar Krievijas iebrukumu

Ārvalstīs
Sargs.lv/Interfax-Ukraine
ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans
Foto: Foto: EPA/Scanpix

ASV būs gatavas nodrošināt papildus militāro palīdzību Ukrainai, gadījumā, ja šai valstij nāksies saskarties ar Krievijas iebrukumu, tā paziņojis ASV prezidenta Džo Baidena Nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans (Jake Sullivan).

“Mēs nodrošināsim papildus aizsardzības materiālu piegādi Ukrainai tādā līmenī, kas pārsniedz mūsu pašreizējās piegādes,” preses brīfingā Vašingtonā sacīja Dž. Salivans.

Līdztekus tam Dž. Salivans arī piebilda, ka ASV, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, būs gatavas izvietot savu Austrumiropas sabiedroto valstu teritorijās papildus ASV bruņoto spēku vienības, lai atturētu no tālākās agresijas Krieviju.

Līdzīgi kā citas ASV amatpersonas, arī Dž. Salivans aicināja Krieviju Ukrainas jautājumā izvēlēties deeskalācijas ceļu.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka šonedēļ ASV Kongresa Pārstāvju palāta atbalstīja jauno ASV aizsardzības likuma projekta paketi, paredzot 300 miljonu ASV dolāru lielu atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem, kā arī vērienīgus ieguldījumus Eiropas sabiedroto drošībai, tostarp paredzot līdzekļus Baltijas valstu atbalstam.

Pēdējo nedēļu laikā krasi pieaugušas bažas par kārtējo iespējamo Krievijas iebrukumu Ukrainā. Ap Ukrainas robežu Krievija sapulcējusi vairāk nekā 100000 karavīru, kā arī uzbrukumam domāto kaujas tehniku.

Iepriekš starptautiskie mediji, atsaucoties uz ASV izlūkdienestu avotiem ziņoja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā varētu būt gaidāms nākamā gada sākumā.

Dalies ar šo ziņu