A.Lukašenko režīma atvestie migranti sākuši postīt Polijas robežžogu

Ārvalstīs (Papildināts)
Sargs.lv
Agresīvs migrants mēģina pārgriezt dzeloņstieples uz robežas ar Baltkrieviju
Foto: Foto: via REUTERS/Scanpix

Baltkrievijas pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīma savestie migranti uz Baltkrievijas robežas ar Poliju sākuši demolēt Polijas bruņoto spēku un robežsargu uzstādīto dzeloņstiepļu žogu, cenšoties izlauzties un nokļūt Polijā, liecina Krievijas opozīcijas aktīvista, bijušā fonda Atvērtā Krievija direktora Andreja Pivovarova sociālās saziņas vietnē “Twitter” publicētais video.

Video redzams, ka pie Baltkrievijas robežas ar Poliju stāv simtiem migrantu. Aktīvākie no tiem mēģina nopostīt dzeloņstiepļu žogu, liekot lietā baļķus.

Publicētajā video redzams, ka Polijas pusē pretim migrantiem stāv Polijas policijas specvienību kaujinieki, karavīri un robežsargi.

 

Arī Polijas robežsardze savā oficiālajā "Twitter" kontā norāda, ka situācija uz abu valstu robežas ir saspringta, tomēr tā tiek kontrolēta.

 

Savukārt aģentūras “Reuters” publicētajās fotogrāfijās redzams, ka migranti cenšas pārkniebt dzeloņstieples ar lieljaudas stangām.

Tikmēr Polijas Aizsardzības ministrijas publicētajā video redzams, ka kāds migrants nožogojuma postīšanai izmanto lāpstu.

 

Savukārt jau citā Polijas Aizsardzības ministrijas "Twitter" publicētajā video redzams, kā Baltkrievijas militarizēto vienību pārstāvji acīmredzami dod norādījumus migrantiem kā efektīvāk tikt galā ar Polijas uzcelto robežžogu. Kā norāda Polijas aizsardzības ministrija, "visas migrantu aktivitātes tiek veiktas Baltkrievijas karavīru uzraudzībā un kontrolē."

 

Šī ir kārtējā situācijas eskalācija uz abu valstu robežas pēc tam, kad A. Lukašenko režīms bruņotu militarizēto vienību pārstāvju pavadībā pār Baltkrievijas robežu uz Poliju sāka virzīt simtiem Tuvo Austrumu migrantu. Migrantu mērķa valsts ir Vācija.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka pēdējo nedēļu laikā ievērojami ekselējusies situācija uz Polijas robežas ar Baltkrieviju. Aizvadītās nedēļas laikā ne tikai fiksēti gadījumi, kad migranti agresīvā veidā centušies nonākt Polijā, uzbrūkot Polijas robežsargiem un karavīriem, bet prvokatīvi rīkojušies arī Balkrievijas karavīri, gan ienākot Polijas teritorijā, gan demonstratīvi draudot atklāt uguni uz Polijas robežu sargājošajiem Polijas bruņoto spēku karavīriem.

A.Lukašenko režīms pret Poliju, Lietuvu un Latviju izvērsis hibrīdkaru, kā instrumentu izmantojot migrantu plūsmu. Šādi Minskas režīms cenšas atriebties Eiropas Savienībai par noteiktajām sankcijām saistībā ar Balkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, opozīcijas protestu apspiešanu un tās atbalstu demokrātiskajai opozīcijai.

Dalies ar šo ziņu