Baltais nams neplāno pārtraukt atbalstu Ukrainas drošības stiprināšanai

Ārvalstīs
Sargs.lv/ Whitehouse.gov
Ukrainas karavīrs ar ASV piegādāto prettanku raķešu sistēmu "Javelin"
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

ASV nekādā gadījumā neplāno pārtraukt atbalsta sniegšanu Ukrainas drošības stiprināšanai, tā pavēstījusi Baltā nama prese sekretāre Džena Psaki (Jen Psaki).

Viņa norādīja, ka jebkādas spekulācijas, ka ASV varētu rīkoties pretēji līdzšinējai politikai attiecībā pret Ukrainas drošības stiprināšanu ir absurds.

Iepriekš par šādu iespējamību, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņoja izdevums “Politico”

“Vēl pirms šonedēļ notikušā ASV un Krievijas prezidentu samita mēs [ASV] nodrošinājām 150 miljonu ASV dolāru palīzdības paketi Ukrainai, tostarp paredzot arī letālo aizsardzības ieroču piegādes,” norādīja Dž. Psaki

Viņa arī atgādināja, ka šīs nedēļas sākumā ASV prezidents Džo Baidens, piedaloties NATO samitā paziņoja, ka ASV turpinās atbalstīt Ukrainu "tādā mērā, lai tā spētu pretoties Krievijas fiziskajai agresijai".

“Mēs esam sagatavojuši līdzekļus neparedzētiem gadījumiem arī tādā gadījumā, ja no Krievijas sekotu tālāks iebrukums Ukrainā. Kā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam teica ASV prezidents Džo Baidens, mēs [ASV] neatlaidīgi turpināsim atbalstīt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Šonedēļ notikušajās ASV un Eiropas sabiedroto tikšanās pasākumos ASV vairākkārt pauda atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei un suverenitātei. Tikmēr Krievijas prezidenta preses sekretārs D. Peskovs 17.jūnijā paziņoja, ka Ukrainas kļūšana par NATO dalībvalsti būtu “sarkanā līnija” Krievijai.

Dalies ar šo ziņu