ASV armijas artilēristi Norvēģijā noslēgs mācību “Fires Shock” kaujas šaušanas treniņus

Ārvalstīs
Sargs.lv/U.S. Army Europe and Africa
ASV armijas reaktīvā raķešu palaišanas iekārta MLRS
Foto: Foto: U.S. Army photo by Sgt. Garett Hernandez, 41st Fires Brigade Public Affairs

41. lauka artilērijas brigāde piedalīsies Norvēģijas bruņoto spēku mācībās “Thunderbolt”, kas būs pirmā reize kopš vienības atjaunošanas Vācijā, kā arī pirmā reize 25 gadu laikā, kad ASV armija Norvēģijā izpildīs kaujas šaušanas vingrinājumus izmantojot daudzstobru reaktīvās  palaišanas sistēmu (Multiple Launch Rocket System – MLRS).

Mācībās “Thunderbolt” piedalīsies arī Norvēģijas armijas Ziemeļu brigāde, kā arī ASV jūras kājinieki. Tāpat mācībās tiks iesaistīti Norvēģijas Karalistko Gaisa spēku iznīcinātāji “F-16”, kuri mācību laikā identificēs mērķus.

Šāda veida mācības Arktikas reģionā palielina ASV Armijas spēju darboties ārkārtīgi zemās gaisa temperatūrās un kalnaina reljefa apvidū, kas arī ir daļa no ASV armijas stratēģijas Arktikas reģionam.

“Man ir tas gods kopā ar Norvēģijas sabiedrotajiem vadīt mūsu piekto un pēdējo kaujas šaušanas vingrinājumu Arktikā,” sacīja pulkvedis Daniels Millers, 41. lauka artilērijas brigādes komandieris. “Šī ir pirmā reize, kad izpildīsim šādu vingrinājumu tik tālu ziemeļos, tomēr, saskaņā ar Arktikas stratēģiju, šaubos, ka šī būs pēdējā reize.”

“Esmu apmierināts, ka varam integrēt 41. lauka artilērijas brigādi “Thunderbolt” mācībās,” sacīja Norvēģijas armijas komandieris ģenerālleitnants Larss Lerviks. “Mūsu sadarbība palielina NATO savietojamības spējas un nodrošina mūsu kopīgās intereses.”

“Thunderbolt” ir daļa no raķešu šaušanas mācībām “Fires Shock”, kas aizsākās pagājušajā mēnesī Igaunijā. To ietvaros ASV Armijas Eiropas un Āfrikas pavēlniecības artilērijas vienības demonstrē savu tālās darbības precīzo raķešu sistēmu spējas abos kontinentos. Savukārt “Fires Shock” vingrinājumi ir daļa no plašākajām ASV Armijas Eiropā un Āfrikā rīkotajām mācībām “Defender-Europe 21”.

Dalies ar šo ziņu