“USS Theodore Roosevelt” apkalpes locekļiem atkal konstatēta saslimšana ar koronavīrusu

Ārvalstīs
Sargs.lv/ Stars and Stripes
ASV lidmašīnu bāzes kuģa USS Theodore Roosevelt klājs
Foto: Foto: FAITH MCCOLLUM/U.S. NAVY

Gandrīz gadu pēc koronavīrusa uzliesmojuma uz ASV lidmašīnu bāzes kuģa “USS Theodore Roosevelt” slimība atkārtoti atklāta tā apkalpes locekļu vidū, vēsta ASV izdevums “Stars and Stripes”

Šoreiz koronavīrusa infekcija konstatēta trim jūrniekiem.

“Stars and Stripes” atgādina, ka pērn Covid-19 sērgas masveidīgā izplatība uz kuģa izraisīja virkni skandālu, novedot sākotnēji pie tā kapteiņa atlaišanas, bet vēlāk arī ASV Kara flotes sekretāra demisijas.

"Kuģa personāls seko visām norādēm un stratēģijām, kas paredz gan obligātu sejas masku valkāšanu, sociālo distancēšanos, kā arī pareizu higiēnas un sanitārijas praksi," teikts Jūras spēku paziņojumā. “ASV Klusā okeāna flote ir apņēmusies veikt visus iespējamos pasākumus, lai aizsargātu savu spēku veselību.”

 

Pērn uz USS “Theodore Roosevelt” klāja tika atklāta vislielākā inficēšanās ar Covid-19 visā ASV Kara flotē. Tās rezultātā ar vīrusu saslima 1271 cilvēks. Viens jūrnieks no saslimšanas izraisītajām komplikācijām nomira. Lai novērstu saslimšanas sekas, kuģis tika novirzīts uz bāzi Guamā.

Tomēr slimības izplatība radīja arī pamatīgu skandālu. Toreizējais ASV Kara flotes sekretārs

Tomass Modlijs nolēma atlaist bāzes kuģa kapteini Bretu Krozjēru pēc tam, kad viņa rakstītā vēstule, ar lūgumu pēc palīdzības tika nopludināta presē. Vēlāk gan šī lēmuma dēļ no amata nācās aiziet pašam T. Modlijam.

“Stars and Stripes” norāda, ka šī nav pirmā reize, kad uz “USS Theodore Roosevelt” klāja tiek atklāts koronavīruss pēc vērienīgās apkalpes saslimšanas. Kā atgādina izdevums, vismaz divi jūrnieku testu rezultāti bija pozitīvi pērn oktobrī. Šie cilvēki nekavējoši tika evakuēti no kuģa.

Bāzes kuģis “USS Theodore Roosevelt” pagājušajā nedēļā pievienojās lidmašīnu bāzes kuģa  “USS Nimitz” grupai, lai piedalītos mācībās Dienvidķīnas jūrā.

Kā norāda ASV Kara flote, neraugoties uz atklāto slimību, bāzes kuģis “pašlaik darbojas un paliek pilnībā darboties spējīgs”.

Dalies ar šo ziņu