Uz ASV bāzes kuģa “USS Theodore Roosevelt” atkal konstatēta apkalpes saslimšana ar Covid-19

Ārvalstīs
Sargs.lv/Stars and Stripes
Theodore Rosevelt
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Pieciem ASV bāzes kuģa “USS Theodore Roosevelt” apkalpes locekļiem atkārtoti konstatēta saslimšana ar koronavīrusu pēc tam, kad pēc masveida saslimšanas tie bija izārstējušies un saņēmuši atļauju atgriezties dienestā, tā ziņo ASV laikraksts “Stars and Stripes”.

Saskaņā ar ASV Jūras spēku sniegto informāciju, jūrniekiem parādījušies gripai līdzīgi simptomi. Šobrīd saslimušie ir evakuēti no kuģa klāja. Līdz ar viņiem no kuģa evakuēti vēl 18 jūrnieki, kuri bijuši ciešā saskarē ar saslimušajiem.

Iepriekš ziņots, ka “USS Theodore Roosevelt” gada sākumā  tika nosūtīts uz Rietumu Klusā okeāna reģionu, taču 26.martā pēc tam, kad uz kuģa tika atklāta masveida Covid-19 izplatība, tas tika nosūtīts uz ASV piederošo Guamas salu. Kopumā saslimšana tika konstatēta 1100 karavīriem no 4800 civlēku lielās apkalpes. Epidēmija uz kuģa prasīja viena cilvēka dzīvību.

Pēc masveida saslimšanas, kuģis tika noenkurots ASV piederošajā Guamā, saslimušie tika evakuēti, savukārt lielākajai daļai komandas bija jāievēro pašizolācija. Paralēli, kuģis tika dezinficēts. Aprīļa nogalē uz kuģa tika atļauts atgriezties dienestā visiem veselajiem apkalpes locekļiem.

Dalies ar šo ziņu