Lielbritānijas iznīcinātāji "F-35" tiks aprīkoti ar spārnotajām raķetēm

Ārvalstīs
Sargs.lv/Defence Blog
Lielbritānija
Foto: Foto: Lielbritānijas Karaliskie Gaisa spēki

Lielbritānijas Karaliskie gaisa spēki paziņojuši, ka valsts Aizsardzības ministrija noslēgusi līgumu ar uzņēmumu "MBDA" par miniatūro spārnoto raķešu sistēmas "SPEAR"  piegādi iznīcinātājiem "F-35", vēsta ziņu vietne "Defence Blog".

Raķešu sistēma "SPEAR" (Lielbritānijas Gaisa spēkos pazīstama kā SPEAR3) ir 1,8 metrus gara spārnoto raķešu sistēma ar darbības rādiuss virs 140 kilometriem.

Šī spārnoto rakešu sistēma būs galvenais vidēja un tāla rādiusa triecienierocis, ar kādu būs aprīkotas  Karalisko Gaisa spēku reaktīvās kaujas lidmašīnas "F-35".  Šāds bruņojums ļaus tām sasniegt dažādus kustīgus tāla rādiusa mērķus jebkuros laika apstākļos.

Kā norādījis Apvienotās Karalistes aizsardzības ministrs Džeremijs Kvin (Jeremy Quin), šīs nākamās paaudzes raķetes no vairāku  tūkstošu metru augstuma debesīs ļaus aizsargāt mērķus uz zemes. "Raķešu sistēmas ieviešana nodrošinās darba vietas daudziem augsti kvalificētiem speciālistiem Lielbritānijā, kā arī demonstrēs valsts tehnoloģiju un ieroču ekspertīzi pasaules mērogā," viņš saka.

Lielbritānijas Karaliskajos Gaisas spēkos šobrīd ir 21 piektās paaudzes lidmašīna "F-35 Lightning", trīs no tām tika piegādātas pagājušā gada 30. novembrī. Plānots, ka šī gada laikā reaktīvās lidmašīnas no 617. aviobrigādes operēs kopā ar aviācijas bāzes kuģi “HMS Queen Elizabeth”, pildot pienākumus Aviācijas bāzes kuģu kaujas grupas sastāvā.

 

Dalies ar šo ziņu