250 britu gaisa desantnieki veic mācību lēcienus Ukrainā

Ārvalstīs
Sargs.lv/RAF
Mācības
Foto: Foto: RAF

Lielbritānijas Karaliskie Gaisa spēki informē, ka 250 britu gaisa desantnieki mācību “Joint Endeavour” ietvaros veikuši mācību lidojumu no bāzes Oksfordšīrā uz Ukrainu, kur tie veikuši lēcienu.

Karalisko Gaisa spēku (RAF) transportlidmašīna C-130J “Herkules” pacēlusies no RAF “Brize Norton” bāzes Oksfordšīrā un, pa ceļam veicot uzpildīšanos gaisā, no 200 metru augstuma izmetusi 250 gaisa desantniekus no 16. Gaisa trieciena brigādes Ternivskas mācību poligonā Ukrainā.

Gaisa vicemaršals Alans Džilespī (Alan Gillespie) minēja – lēciens ir vēlreiz pierādījis RAF transporta flotes pazīstamo elastību un sniedzamību. Lai arī pēdējā laikā tā ir guvusi atzinību par ieguldījumu humanitārās palīdzības sniegšanā, šis lēciens ir vēl viens atgādinājums par lomu, ko RAF spēlē Lielbritānijas spēka parādīšanā arpūs robežām.

Mācības “Joint Endeavour”, kas sākās 22. septembrī, ir pirmās starptautiskās mācības Ukrainā kopš jūnijā tā kļuva par NATO paplašināto iespēju partneri. Mācībās tiks uzlabota sadarbība starp Ukrainas un Lielbritānijas Bruņotajiem spēkiem, trenējot spēju ātri izvērsties no gaisa uz sauszemi draudu apstākļos. Mācībās piedalās 8000 karavīru no Ukrainas, Lielbritānijas, ASV un Kanādas.

Pēdējos gados Lielbritānija ir nostiprinājusi sadarbību ar Ukrainu, piecu gadu laikā operācijas “Orbital” ietvaros apmācot vairāk nekā 18000 Ukrainas karavīru, tā demonstrējot Lielbritānijas atbalstu Ukrainas neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai.

Dalies ar šo ziņu