ASV Valsts sekretārs: ASV atbalstīs savus partnerus, kurus apdraud Krievija

Ārvalstīs
Sargs.lv/Ukrinform
Pompeo
Foto: Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pozitīvi vērtē ASV Kongresa lēmumu sniegt atbalstu Ukrainai 2021. gadā, uzsverot, ka ASV prezidenta administrācija turpinās aizsargāt ASV un tās partneru intereses.

ASV Valsts sekretārs uz senatora Roba Portmana jautājumu par ASV valdības pozīciju jautājumā par Ukrainas atbalstu ar nāvējošiem ieročiem, atbildēja, ka ASV Prezidenta administrācija atbalsta nāvējošo ieroču piegāžu Ukrainai palielināšanu.

M. Pompeo uzsvēra – pašreizējā ASV Prezidenta administrācija ir nepelnīti kritizēta par nepietiekama spiediena izrādīšanu pret Krieviju. M. Pompeo atzīmēja, ka ASV ir izsludinājusi Krimas deklarāciju, apgādājusi Ukrainu ar nāvējoši ieroču sistēmām. ASV ir devusi atļauju vērsties pret vairāk nekā 360 ar Krieviju saistītām personām, kas vainojamas cilvēktiesību pārkāpumus, Asada režīma atbalstīšanā, algotņu un nelegālo spēku atbalstīšanā visā pasaulē.

M. Pompeo uzsvēra - Krievija ir destabilizējošs faktors ne tikai Ukrainā, bet arī Sīrijā. Krievija vienlaikus būvē gāzes cauruļvadus ar mērķi padarīt Eiropu no enerģētiski atkarīgu: “Krievija ir destabilizējošs autoritārs drauds Ukrainā. Lībijā, Sīrijā un Rietumu demokrātiju iekšienē. Esošā administrācija aizsargā ASV un tās partneru intereses.”

Dalies ar šo ziņu