Svinīgā ceremonijā pasniegs Nacionālo bruņoto spēku Sakaru skolas karogu

Vienības un personības
Sargs.lv
NBS Sakaru skolas beretes kokarde
Foto: Gatis Dieziņš/ Aizsardzības ministrija

Rīt, 27. oktobrī, Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecībā notiks Nacionālo bruņoto spēku Sakaru skolas karoga pasniegšanas ceremonija.

Svinīgajā ceremonijā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības komandieris pulkvedis Oskars Kudlis un Sakaru skolas komandieris pulkvežleitnants Almants Naglis.

Nacionālo bruņoto spēku Sakaru skola oficiāli dibināta 1992. gada 15. maijā, taču skolas pirmsākumi meklējami 1991. gada decembrī, kad tika uzsāktas sarunas par nepieciešamību Latvijas Aizsardzības spēkiem apmācīt kvalificētus sakarniekus.

Sakaru skolas karoga labā puse ir zaļā krāsā, un tās centrā atveidota Sakaru skolas emblēma, ko veido ozolzaru vainags, zobens un Siguldas pilsētas ģerbonis, kas norāda Sakaru skolas dibināšanas vietu. Emblēmā attēlotās trīs zvaigznes zeltītā krāsā un ozolzaru vainaga lejasdaļā apvītā Latvijas karoga krāsu lenta simbolizē Latviju.

Karoga labās puses četros stūros izvietotas latviskās zīmes – zalktis, kas simbolizē gudrību, zinātkāri un atjautību, atainojot mācību iestādei visnepieciešamākās iezīmes. 

Izrādot cieņu Nacionālo bruņoto spēku Elektrotehniskā diviziona karavīriem par sniegto ieguldījumu sakaru nodrošināšanā Latvijas 1. brīvvalsts laikā, karoga kreisajā pusē centrā attēlota vēsturiskā stilizēta apļa kompozīcija – senlatviešu karavīrs, kurš kreisajā rokā tur vairogu, uz kura ir Nacionālo bruņoto spēku Sakaru skolas emblēma, bet ar labo roku raida zibens bultas uz krītošu bruņinieku.

Karogs ir apšūts ar zelta bārkstīm, kas simbolizē cēlsirdību, bagātību, harmoniju un mieru.

Nacionālo bruņoto spēku Sakaru skolas karoga dizains izstrādāts 2021. gadā, un to apstiprinājusi Aizsardzības ministrijas Simbolikas, atribūtikas un heraldikas komisija.

Sakaru skola veic Nacionālo bruņoto spēku karavīru un aizsardzības nozares darbinieku sagatavošanu sakaru specialitātēs, datortehnikas un datorprogrammu lietošanā atbilstoši jaunākajām tehnoloģijām, kā arī gatavo mācību programmas un mācību materiālus

Dalies ar šo ziņu