Video: Intervija ar Lielbritānijas Pastāvīgo apvienoto spēku štāba priekšnieku brigādes ģenerāli Niku Vaitu Boikotu

Lielbritānijas Pastāvīgo Apvienoto spēku štāba priekšnieks sarunā ar "Sargs.lv" skaidro Lielbritānijas vadīto Apvienoto reaģēšanas spēku (Joint Expeditionary Force - JEF) nozīmi reģionālās drošības stiprināšanā un to, kādā veidā šie spēki papildina NATO drošības centienus.

“Lielbritānijas drošība sākas tālu no mūsu valsts, tā sākas ar NATO robežu. Mums ir kopīgas intereses un vērtības ar Baltijas valstīm, un mēs esam iesaistīti šajā reģionā jau ilgāku laiku. Jau kopš brīža, kad Latvija, Lietuva un Igaunija ieguva savu neatkarību 1918., 1919. gadā, mēs bijām aktīvi atbalstītāji un arī tagad aktīvi aizsargāsim Baltijas valstu brīvību,” intervijā portālam "Sargs.lv" uzsver Lielbritānijas Pastāvīgo Apvienoto spēku štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Niks Vaits Boikots (Nick Wight-Boycott).

Apvienotie reaģēšanas spēki ir augstas gatavības spēki, kas spēj ātri reaģēt uz jebkuru krīzi jebkurā vidē, spēj īstenot pilna spektra operācijas un reaģēt uz jebkuras krīzes attīstību, lai novērstu tās iespējamo eskalāciju, tostarp, piedalīties ANO, NATO un Eiropas Savienības operācijās.

Latvijas galvenie ieguvumi, iesaistoties Apvienotajos reaģēšanas spēkos, ir sadarbības padziļināšana ar Lielbritāniju un citām to dalībvalstīm, bruņoto spēku spēju attīstība, kā arī iespēja regulāri piedalīties starptautiskajās militārajās mācībās, attīstot praktisko partnerību un jaunas spējas.

Dalies ar šo ziņu