Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība sadarbību ar NBS vērtē pozitīvi

Viedoklis
Sargs.lv
BUB
Foto: Foto: Inčukalna BUB arhīvs

Jau septiņus gadus Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība aktīvi rūpējas par ugunsdrošību Inčukalna novadā. Biedrības attīstībai atbalstu snieguši arī Nacionālie bruņotie spēki, un tās sastāvā darbojas arī četri zemessargi.

Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība (BUB) tika dibināta 2013. gadā. Kopš izveidošanas biedrības ugunsdzēsēji aktīvi ir iesaistījušies ugunsdrošības nodrošināšanā Inčukalna novadā, kā arī piedalījušies ugunsdzēšanas darbos Ādažu poligonā. Sabiedrība ar Inčukalna BUB darbu varēja iepazīties arī tehnikas izstādē pēc 2019. gada 18. novembra parādes, kur tā bija izstādījusi savu Magirus-Deutz ugunsdzēsības auto.

Image
BUB
Foto: Foto: Inčukalna BUB arhīvs
Foto: Inčukalna BUB arhīvs

Divus gadus pēc tās dibināšanas 2013. gadā biedrība īpašumā ieguva pirmo ugunsdzēsēju auto Gaz-66. Pašlaik biedrības kodolu veido vīri ar ievērojamu pieredzi ugunsdzēsības darbā Valsts meža dienestā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). BUB rīcībā ir trīs ugunsdzēsēju auto, kas ierodas uz izsaukumiem Inčukalna novadā un tā tiešajā apkaimē, tai skaitā vajadzības gadījumā sniedzot atbalstu Valsts meža dienestam mežu ugunsgrēku dzēšanas darbos, tai skaitā Ādažu poligonā. Biedrībā darbojas arī četri zemessargi, tai skaitā biedrības valdes priekšsēdētājs Rihards Keišs, kurš dien Zemessardzes 19. nodrošinājuma bataljonā.

Biedrība no 2015. gada uztur kontaktus ar bruņotajiem spēkiem – biedrības pirmo autocisternu uz Inčukalnu pēc BUB lūguma nogādāja, izmantojot tieši Zemessardzes 19. nodrošinājuma bataljona resursus.

R. Keišs atzīmē, ka NBS nekad nav arī atteicis aicinājumam piedalīties BUB rīkotajos pasākumos. Līdzīgā veidā pieredzes apmaiņa ir notikusi arī pretējā virzienā – Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības speciālisti ir snieguši konsultācijas par ugunsdzēsības tehnikas komplektēšanu un izmantošanu, tai skaitā arī Ādažu poligona ugunsgrēka laikā.

Nozīmīgs atbalsts ir bijusi iespēja bez atlīdzības saņemt NBS norakstītās tehnikas vienības, kuras izmantotas BUB tehniskā parka uzlabošanā, piemēram, apvidus automobiļa Chevrolet Blazer dzinējs tika pārlikts ugunsdzēsības auto GAZ-66, tādējādi ievērojami uzlabojot ugunsdzēsības auto ātrumu, uzticamību un ekonomiju. Pašlaik, izmantojot vairāku norakstītu apvidus auto detaļas, viens no saņemtajiem auto tiek pārbūvēts par vieglu augstas pārgājības ugunsdzēsības auto. 

Image
GAZ-66
Foto: Foto: Inčukalna BUB arhīvs
Foto: Inčukalna BUB arhīvs

Dalies ar šo ziņu