Aizsardzības ministrs ar nozares ekspertiem diskutēs par aizsardzības industrijas attīstību

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
Aizsardzības minitrs inovāciju dienā Ādažos
Foto: seržants Ēriks Kukutis/ Aizsardzības ministrija

Līdz ar Aizsardzības ministrijas izstrādātā Aizsardzības industrijas likuma skatīšanu Saeimā, pirmdien, 6. novembrī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds tiksies ar aizsardzības jomas ekspertiem, pētniekiem un industrijas pārstāvjiem, lai aktualizētu diskusiju par Latvijas aizsardzības industrijas attīstību.

Diskusijas gaitā tiks pārrunāts Aizsardzības industrijas likumprojekts un tā piedāvātie risinājumi Nacionālo bruņoto spēku piegādes ķēžu drošības un aizsardzības industrijas integrācijas visaptverošas valsts aizsardzībā nodrošināšanā. Tāpat tiks apspriesta aizsardzības nozares inovāciju stratēģija un Eiropas Savienības un NATO prioritātes.

Savukārt, lai vecinātu Latvijas aizsardzības industrijas attīstību un piegādes ķēžu darbības nepārtrauktību, tiks pārrunāta iecere par valsts kapitālsabiedrības izveidi. 

Jau ziņots, ka šī gada jūlijā Ministru kabinets atbalstīja Aizsardzības industrijas likumprojektu, ar mērķi sekmēt Nacionālo bruņoto spēku valsts aizsardzības uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību, kā arī radīt tiesisko ietvaru tālākai Latvijas aizsardzības industrijas attīstībai.

Aizsardzības industrijas likums veicinās Nacionālo bruņoto spēku piegādes drošību, aizsardzības industrijas integrāciju valsts visaptverošā aizsardzībā caur stratēģisko partnerību, kā arī dos plašākas iespējas Aizsardzības ministrijai sadarboties ar industriju inovatīvu produktu attīstībā, tai skaitā nodrošinot piekļuvi militārajai infrastruktūrai. Tāpat likums radīs ietvaru mērķtiecīgākai un drošākai aizsardzības industrijas ekosistēmas attīstībai.

Lai likums stātos spēkā, tas vēl jāapstiprina Saeimai.

Dalies ar šo ziņu