Aizsardzības ministrs pārrunās nozares sadarbību ar vietējiem uzņēmējiem

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
Baltic Motorsport Promotion
Foto: A. Pabrika un NBS vadības vizīte uzņēmumā SIA "Baltic Motorsport Promotion" 2020. gadā. Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

14. maijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks apmeklēs Latvijas uzņēmumus “Baltic Motorsport Promotion” un “UAV Factory”, lai pārrunātu sadarbību Nacionālo bruņoto spēku spēju attīstības projektu īstenošanā.

Tiekoties ar  uzņēmuma “Baltic Motorsport Promotion” pārstāvjiem,  aizsardzības ministrs iepazīsies ar jauna, Latvijas apvidum pielāgota taktiskā militārā transportlīdzekļa konceptu, kura izstrādi uzņēmums uzsācis Aizsardzības ministrijas 2020. gada grantu programmas ietvaros.

"Sargs.lv" 2020. gadā jau rakstīja, ka Latvijā ir potenciāls vieglās militārās tehnikas ražošanai, un šos auto dienesta pienākumu pildīšanā varētu izmantot Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi. Toreiz SIA “Baltic Motorsport Promotion” pārstāvji norādīja – padsmit gadu ilgā pieredze autosportā, kā arī sporta automašīnu izstrādē ir labs pamats, lai spētu izgatavot Latvijā pirmo, īpaši mūsu apvidum pielāgoto automašīnu armijas vajadzībām.

Savukārt ar uzņēmuma “UAV Factory” pārstāvjiem A. Pabriks apspriedīs turpmāko sadarbību, organizējot Nacionālo bruņoto spēku apgādi ar bezpilota lidaparātu sistēmām.

Jau vēstīts, ka aizsardzības nozare attīsta bezpilota lidaparātu sistēmu spēju, iegādājoties dažādu veiktspējas līmeņu bezpilota lidaparātu sistēmas, apmācot Nacionālo bruņoto spēku bezpilota lidaparātu sistēmu operatorus, kā arī veidojot uzturēšanas un remontdarbu struktūrvienības.

Latvijas ražotājs “UAV Factory” ir viens no aizsardzības nozares sadarbības partneriem, un ar to noslēgts līgums par bezpilota lidaparātu sistēmu piegādi un uzturēšanu, lai stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spējas.

Jau ziņots, ka Aizsardzības ministrijas grantu projektu programmas mērķis ir paaugstināt Latvijas aizsardzības un drošības jomas komersantu konkurētspēju, eksportspēju un inovāciju spējas, kā arī sadarbību ar pētniecības institūcijām militāru vai divējādas pielietojamības produktu un tehnoloģiju izstrādē.

Aizsardzības ministrija prioritāri iesaista pašmāju uzņēmumus un pētniecības iestādes Nacionālo bruņoto spēku spēju attīstības projektu īstenošanā, tādējādi sekmējot piegāžu drošību un Latvijas aizsardzības industrijas attīstību.

Dalies ar šo ziņu