Pēdējo dienu var iesniegt ar bezpilota vadāmo lādiņu izstrādi saistītas idejas

Uzņēmējdarbība un inovācijas
LETA
drons
Foto: Foto: vrsž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Šodien noslēdzas termiņš, līdz kuram uzņēmējiem un pētniekiem ir iespējams Aizsardzības ministrijā (AM) iesniegt ar bezpilota vadāmo lādiņu vai ar to pretdarbības risinājumu izstrādi saistītas idejas.

Viens no aizsardzības nozares sadarbības partneriem ir Latvijas ražotājs "UAV Factory", ar kuru noslēgts līgums par bezpilota lidaparātu sistēmu piegādi un uzturēšanu, lai stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kaujas spējas.

Jau ziņots, ka 29. martā notika AM un tehnoloģiju inovāciju uzņēmuma "LMT" rīkotā bezpilota lidaparātu inovāciju videokonference Latvijas uzņēmējiem un pētniekiem, kurā varēja iepazīties ar aizsardzības nozares redzējumu attiecībā uz šādu sistēmu attīstību sadarbībā ar vietējo industriju.

Līdz šodienai bezpilota lidaparātu inovāciju videokonferences dalībnieki ir aicināti iesniegt ar bezpilota vadāmo lādiņu vai to pretdarbības risinājumu iespējamu izstrādi saistītas idejas, kuras sadarbībā ar NBS būtu iespējams attīstīt tālāk.

AM prioritāri iesaista pašmāju uzņēmumus un pētniecības iestādes NBS spēju attīstības projektu īstenošanā, tādējādi sekmējot piegāžu drošību un Latvijas aizsardzības industrijas attīstību.

Dalies ar šo ziņu