Polija pasūtīs jaunu militāro aprīkojumu

Tehnika un ekipējums
LETA/Polske Radio
Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks tiekas ar Polijas karavīriem
Foto: Ministerstwo Obrony Narodowej/Flickr

Polija drīz pasūtīs jaunu militāro aprīkojumu, tai skaitā mīnu tralerus un helikopterus, pirmdien paziņojis Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Ministrs armijas komandieru konferencē Varšavā pavēstīja, ka saskaņā ar jauno tēvzemes aizsardzības likumu Polija palielinās karavīru skaitu līdz 300 000 un atvēlēs aizsardzībai līdz 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

"Mēs cenšamies radīt reālu atturēšanas potenciālu," paziņoja Blaščaks.

Viņš piebilda, ka papildus karavīru skaita palielināšanai Polijas armijai nepieciešams arī moderns aprīkojums, ņemot vērā "mēģinājumus atjaunot ļaunuma impēriju, kas ir Kremļa diktatora ambīcijas".

Viņš arī pavēstīja, ka Polija iegādāsies vēl sešas raķešu sistēmas "Patriot" baterijas, kā arī 500 vieglās raķešu iekārtas "M142 HIMARS".

Blaščaks konferencē sacīja, ka karš Ukrainā parādījis, cik nozīmīga ir artilērija, tādēļ Polijai jākļūst par lielvaru artilērijā.

Viņš piebilda, ka Polija arī iegādāsies pārbaudītu Dienvidkorejas aprīkojumu, tai skaitā tankus K2, un pasūtīs jaunus mīnu tralerus, tālvadības bruņu torņu sistēmas, vietējos ražotos daudzfunkcionālos helikopterus "AW149" un divus novērošanas satelītus.

Blaščaks atklāja, ka, reaģējot uz karu Ukrainā, Polija arī izveidos divas jaunas armijas divīzijas, kas tiks izvietotas pie Vislas upes, Polijas vidienē. Viņš piebilda, ka mērķis ir izveidot sešas taktiskās grupas.

Dalies ar šo ziņu