Polijas Aizsardzības ministrija apstiprina plānus par “Abrams” tanku iegādi

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/DefenseNews
ASV tanks M1 Abrams mācībās Ādažu poligonā
Foto: Foto: vsrž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Polijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi plānus par 250 kaujas tanku M1A2 “Abrams”SEPv3 iegādi no ASV, ziņo “DefenseNews”.

Šis pirkums ļaus Polijai daudz efektīvāk stāties pretim iespējamajai Krievijas agresijai

“Mēs vēlamies pasūtīt pašus modernākos kaujas tankus. Tas ir šo tanku modelis, kas ir vislabāk aprīkots un pārbaudīts kaujas laukos, tankus, kuri tikuši būvēti, lai stātos pretim tādiem moderniem Krievijas tankiem kā T-14 “Armata”.”
Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks
Polijas aizsardzības ministrs
Marjušs Blaščaks (Mariusz Błaszczak)

To Polijas aizsardzības ministrs paziņojis, viesojoties Polijas galvaspilsētas Varšavas priekšpilsēta Vesolā izvietoto Polijas bruņoto spēku  1.Varšavas bruņotās brigādes bāzi. Šobrīd šīs brigādes bruņojumā ir Vācijā ražotie kaujas tanki “Leopard” 2A4 un “Leopard” 2A5. Šie tanki ir šobrīd modernākie Polijas bruņoto spēku rīcībā esošie kaujas tanki.

Saskaņā ar Polijas aizsardzības ministra teikto, no ASV saņemtie M1A2 “Abrams” kaujas tanki tiks dislocēti valsts Austrumos.

“Šie tanki atradīsies pirmajā aizsardzības līnijā, protams, ja tāda būs nepieciešama,” sacīja Polijas nacionālās aizsardzības ministrs.

Gaidāms, ka Polija pirmos “Abrams” tankus varētu saņemt 2022. gada sākumā. ASV ražoto kaujas tanku iepirkuma vērtība pagaidām netiek atklāta.

“Defense News” norāda, ka gaidāmais iepirkums ļaus Varšavai nomainīt novecojušo padomju laika T-72 un šī modeļa Polijas modifikācijas PT-91 tanku floti. Piegādes līgums paredz, ka līdz ar M1A2 “Abrams” tankiem Polija no ASV iegādājas arī loģistikas apmācību un simulatoru paketi.

Dalies ar šo ziņu