Baltkrievija Lietuvas robežu tuvumā šķietami pārvietojusi “S-300” raķešu sistēmas

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/LRT
Foto: LRT/Nexta
Foto: Foto: LRT/Nexta

Neapstiprināti ziņojumi Baltkrievijas sociālo mediju kanālos liecina, ka, iespējams, Baltkrievijas armija Lietuvas robežas tuvumā pārvietojusi raķešu sistēmas “S-300”,  atsaucoties uz “Nexta” kanālu vietnē “Telegram” vēsta ziņu portāls “LRT.lt”.

“Nexta” kanālā ievietotajos video redzams, ka Baltkrievijas pilsētā Mjadzjelā, kas atrodas aptuveni 50 km no Lietuvas robežas, tiek pārvietota militārā tehnika.

Vēl citā videoklipā, iespējams, fiksētas “S-300” raķešu sistēmas netālu no Kuliki ciemata, kas arī atrodas netālu no Lietuvas robežas.

Saskaņā ar “Nexta” ziņojumiem, līdzīga tehnika manīta arī aptuveni 50 km no Polijas robežas.

“Nexta” ir kanāls sociālajā tīklā “Telegram”, ko uztur Baltkrievijas opozīcija.

“Mēs vērojam situāciju uz robežas ar Baltkrieviju un vērtējam informāciju,” rakstiskā paziņojumā portālam “LRT.lt” norādīja Lietuvas Aizsardzības ministrija. “Mēs esam informēti par gatavošanos gaidāmajām militārajām mācībām “Zapad”.”

“Zapad 2021” ir Krievijas un Baltkrievijas armiju kopīgās militārās mācības, kas plānotas šī gada rudenī.

Lietuvas parlamentārās Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Laurinas Kasčiūnas apgalvo, ka raķešu sistēmas jau iepriekš bijušas izvietotas netālu no robežas un drošības draudus Lietuvai nerada.

“”S-300” raķešu sistēmas ir mobilas, tās var viegli pārvietot, kas arī ir fiksēts šajos video. Iesaku tam nepievērst pārāk lielu uzmanību. Gaidāmas “Zapad” militārās mācības, tādēļ sagaidāma paaugstināta šāda veida aktivitāte. Līdz šim neesam novērojuši jebkādus draudus Lietuvas drošībai”, norādīja L. Kasčiūnas.

Dalies ar šo ziņu