NBS sieviešu basketbola izlase "ASK Ladies" izcīna vietu pusfinālā

Sports
Sargs.lv
ASK Ladies
Foto: NBS sieviešu basketbola izlase "ASK Ladies" pēc uzvaras 17. marta spēlē

NBS sieviešu basketbola izlase "ASK Ladies", 17. martā ar rezultātu 56:52 izcīnot uzvaru pār komandu "Avantis", “Olybet” sieviešu basketbola līgā, nodrošināja sev vietu pusfinālā. Kā sarunā ar “Sargs.lv” atzīst komandas kapteine un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes pārstāve kapteine Ieva Jordane-Liflande, sieviešu basketbola līgā šosezon piedalās septiņas komandas, un šādi panākumi komandai pavēruši ceļu uz kādu no godalgotām vietām, par kurām spēles norisināsies jau drīzumā. Turklāt šāda mēroga basketbola spēle Mehanizētās kājnieku brigādes jaunajā sporta centrā Ādažu bāzē notika pirmo reizi.

Kārtējo dominējošo spēli aizvadīja NBS sieviešu basketbola izlases "ASK Ladies"  spēlējošā trenere Ieva Kūlīte, kura guva 16 punktus, izcīnīja 24 atlēkušās bumbas, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas, pelnīti kļūstot par regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Kā stāsta kapteine I. Jordane-Liflande, ja viss ritēs pēc plāna, tad jau aprīļa sākumā varētu būt nākamā spēle, proti, pirmā pusfināla spēle.

“Tā būs spēle pret “BK Turība” un “LSPA” uzvarētājiem divu spēļu summā. Tām tagad būs savā starpā divas spēles, tā komanda, kas uzvarēs, stāsies mums pretī pusfinālā,” viņa stāsta.

Image
ASK Ladies
Foto: Olybet basketbola līga
Ieva ir pārliecināta, ka viens no komandas labā snieguma priekšnoteikumiem ir trenere un spēlētāja Ieva Kūlīte. “Viņa ieliek ļoti daudz darba treniņos. Tāpat pēc veiksmīgā turnīra Monsā ir augusi arī pārliecība un ticība, ka varam uzvarēt par spīti daudzajām spēlētāju traumām,” norāda komandas kapteine.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka 2022. gada decembrī NBS sieviešu basketbola komanda NATO Augstākās sabiedroto pavēlniecības Eiropā (NATO SHAPE) rīkotajā basketbola turnīrā Beļģijas pilsētā Monsā spraigā cīņā ar rezultātu 64 pret 63 finālā uzvarēja Francijas vienību, un šī bija unikāla pieredze, jo šajās prestižajās sacensības pirmā vieta tika izcīnīta pirmo reizi.

Tā kā komandā pārsvarā spēlē NBS karavīri, tad treniņi tiek organizēti vēlu vakaros vai brīvdienās.

Image
ASK Ladies
Foto: kpr. K. Lieldiens

Uz “Sargs.lv” jautājumu, kādas bija sajūtas pirmo reizi šāda līmeņa spēli aizvadīt “mājas zālē” – Mehanizētās kājnieku brigādes sporta centrā Ādažu bāzē, Ieva atbild, ka neierasti.

“Treniņi parasti notiek mazajā laukumā, jo zāle ir sadalīta. Tagad vajadzēja pierast pie lielajiem groziem lielajā laukumā. Bet bija patīkami, jo zāle ir laba, kvalitatīva un plaša,” saka kapteine I. Jordane-Liflande.

Dalies ar šo ziņu