Kaprālim Laurim Strautmanim uzvara Lapua Eiropas kausa posmā šaušanā Laško, Slovēnijā

Sports
Sargs.lv
šaušana
Foto: Zemessardzes arhīvs

No 27. līdz 28. augustam Laško, Slovēnijā notiekošajā Lapua Eiropas kausa posmā šaušanā ar pistoli 25 metru distancē Nacionālo bruņoto spēku karavīrs kaprālis Lauris Strautmanis, pārstāvot NBS  Sporta klubu, ātršaušanā ar mazkalibra pistoli pa mērķi ar melno apli izcīnīja 1. vietu, sašaujot 573 punktus. Labi panākumi arī citiem NBS, tostarp Zemessardzes, pārstāvjiem.

Zemessargam Ernestam Erbam no Zemessardzes 51. kājnieku bataljona -  4. vieta ar 566 punktiem,  kareivim Rihardam Zorgem no NBS Sporta kluba 557 punkti un 12.  vieta, bet kareivis Emīls Vasermanis no NBS Sporta kluba ierindojās 26. vietā.

Komandu vērtējumā Latvijai šajā vingrinājumā 4. vieta. Uzvarētāji - sportisti no Francijas, kas aiz sevis atstāja attiecīgi Austrijas un Slovēnijas izlases.

Image
šaušana
Foto: Zemessardzes arhīvs

Savukārt šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) Latvijas komanda, sasniedzot 1710 punktu slieksni, ieguva bronzas medaļas. Ļoti veiksmīgs starts bija Šveices komandai, kas izcīnīja zeltu ar 1731 punktu, aiz sevis 2. vietā atstājos Francijas komandu ar 1728 punktiem.

Image
šausana
Foto: Zemessardzes arhīvs

No Latvijas sportistiem individuāli labākais šajā vingrinājumā bija kaprālis Lauris Strautmanis ar sašautiem 577 punktiem un 6. vietu. Kareivim Emīlam Vasermanim – 570 punkti un 12. vieta, zemessargam Ernestam Erbam - 563 punkti un 17. vieta, bet kareivim Rihardam Zorgem – 561 punkts un 19. vieta. Uzvaru svinēja mājinieks – Slovēnijas sportists ČEPER Jože, sašaujot 581 punktu.

Dalies ar šo ziņu