NBS izlases ar labiem panākumiem startē CISM reģionālajā čempionātā šaušanā

Sports (Papildināts)
Sargs.lv
šaušana
Foto: no Zemessardzes arhīva

Latvijas bruņoto spēku izlases ar labiem panākumiem startēja Pasaules Militārā sporta organizācijas jeb CISM reģionālajā čempionātā šaušanā, kas no 8. līdz 12. augustam norisinājas Gēteborgā, Zviedrijā.  Šaušanā ar mazkalibra pistoli individuālajā startā no Latvijas sportistiem labākais bija kaprālis Lauris Strautmanis no NBS Sporta kluba, kurš ar uzrādīto personisko rekordu izcīnīja 1. vietu.  Sacensībās piedalījās 45 dalībnieki  no 8 valstīm – Austrijas, Dānijas, Latvijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas.

Šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) Latvijas komanda, kurā bija kaprālis Lauris Strautmanis, kareivis Emīls Vasermanis un kareivis Rihards Zorge, pārstāvot NBS Sporta klubu, sasniedza 1718 punktu slieksni un izcīnīja 1.vietu,  aiz sevis par 2 punktiem atstājot titulēto Austrijas komandu. Trešajā vietā Šveices komanda ar 1706 punktiem.

Image
šaušana
Foto no Zemessardzes arhīva

Sieviešu konkurencē šaušanā ar mazkalibra pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) Latvijas komanda, kurā bija seržante Anita Krieķe-Jermacāne, pārstāvot Zemessardzes štābu, vecākā zemessardze Ilze Blanka no Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljona un vecākā zemessardze Marika Alksniņa no Zemessardzes 51. kājnieku bataljona, ierindojas 5.vietā. Sieviešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja pieredzējušās Vācijas komandas sportistes, kuru uzvārdi plaši zināmi arī starptautiskajā sporta arēnā – Sandra Reitz, Doreen Vennekamp un Michelle Skeries.

Šajā pašā vingrinājumā individuālajā startā no Latvijas sportistiem labākais bija Lauris Strautmanis, kurš ar uzrādīto personisko rekordu 589 punkti izcīnīja 1. vietu. Rihards Zorge sašāva 580 punktus un pāršaudē par 3. vietu bija spēcīgāks par Austrijas komandas sportistu Andreas Auprich, kurš pamatvingrinājumā sašāva identisku punktu skaitu kā Rihards. Emīls Vasermanis ar 570 punktiem ieņēma 11. vietu. 2. vieta Adrian Schaub no Šveices.

Image
šaušana
Foto no Zemessardzes arhīva

Sieviešu konkurencē vecākā zemessardze Ilze Blanka ar sašautiem 568 punktiem ieņēma 5. vietu. Seržante Anitai Krieķei-Jermacānei 548 punkti un 12. vieta. Vecākā zemessardzes Marika Alksniņa 14.vietā ar 541 punktu augstu rezultātu. Sieviešu konkurencē uzvarētāja – Doreen Vennekamp no Vācijas.


Savukārt ātršaušanā ar mazkalibra pistoli sieviešu konkurencē Latvijas komanda, kurā bija seržante Anita Krieķe-Jermacāne, vecākā zemessardze Ilze Blanka un vecākā zemessardze Marika Alksniņa ar sašautiem 1702 punktiem ierindojas godpilnajā 2. vietā. Uzvarētājas – Vācijas sportistes, kas savāca 1725 punktus un dienu iepriekš izcīnīja uzvaru arī sacensību pirmajā komandu vingrinājumā.


Ātršaušanā ar lielkalibra sporta pistoli Latvijas komanda (kaprālis Lauris Strautmanis, kareivis Emīls Vasermanis un kareivis Rihards Zorge, sasniedzot komandas rezultātu 1690 punkti, ierindojās 5. vietā. Uzvarētāji – Austrijas komanda ar 1720 punktiem.

Image
šaušana
Foto no Zemessardzes arhīva

Šajā pašā vingrinājumā individuālajā startā no Latvijas sportistiem labākais bija Lauris Strautmanis, kurš pamatvingrinājumā sašāva 578 punktus, bet pāršaudē par trešo vietu piekāpās Vācijas sportistam Oliveram Geisam. Rihards Zorge sašāva 570 punktus un ieguva 14. vietu, Emīlam Vasermanim – 567 punkti un 17. vieta.
Sieviešu konkurencē vecākā zemessardze Ilze Blanka a s ašautiem 573 punktiem ieņēma 6. vietu. Seržantei Anitai Krieķei-Jermacānei 571 punkts un 7. vieta. Vecākā zemessardzes Marika Alksniņa 10. vietā ar 558 punktu augstu rezultātu. Sieviešu konkurencē uzvarētāja – Doreen Vennekamp no Vācijas.

Sacensībās piedalījās 45 dalībnieki  no 8 valstīm – Austrijas, Dānijas, Latvijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas.

Dalies ar šo ziņu