Jūras spēku virsnieks triumfē Pasaules Universitāšu Kausā pauerliftingā

Sports
pauerliftings
Foto: Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

Jūras spēku leitnants Intars Baumanis triumfējis jūlija sākumā Viļņā, Lietuvā notiekošajā Pasaules Universitāšu Kausā pauerliftingā, kļūstot par sacensību absolūto uzvarētāju. Šīs bija pirmās starptautiskās IPF sacensības šogad, un I. Baumanis bija vienīgais Latvijas pārstāvis.

Nacionālās Aizsardzības akadēmijas absolvents, tagad Jūras spēku virsnieks leitnants Intars Baumanis 83 kg kategorijā uzrādīja izcilu sniegumu: pietupieni – 255 kg (LV junioru/ open rekorda atkārtojums), spiešana – 170 kg (personīgais un LV junioru rekords), vilkme – 275 kg (personīgā un LV junioru rekorda atkārtojums), summa – 700 kg (personīgais, LV junioru un open rekords).

Image
pauerliftings
Foto: Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija
Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

Izcīnītā summa Intaram ļāva visai pārliecinoši atrauties no tuvākajiem sekotājiem un izcīnīt Pasaules studentu čempiona zelta godalgu. Intars arī parādīja potenciālu cīnīties ar vēl lielākiem svariem un spēcīgākiem pretiniekiem. Sacensību noslēgums atnesa vēl vienu izcilu vēsti – Intars stabilā pirmajā vietā arī absolūtajā vērtējumā pēc IPF GL punktiem, kas ir nebijis sasniegums Latvijas studentu pauerliftingā.

Intara Baumaņa treneris ir Ainārs Sakalauskis no Militārās policijas.

Dalies ar šo ziņu