Nacionālo bruņoto spēku vienības individuāli piedalās Starptautiskajā militārā sporta dienā

Sports
Sargs.lv
sports
Foto: Foto: NBS Štāba bataljons

Katru gadu 18. februārī karavīri no dažādām Starptautiskās militārās sporta padomes (CISM) dalībvalstīm vienojas kopīgā sporta dienā – atbilstoši valstī esošajiem laikapstākļiem – skrienot vai slēpojot. Arī Nacionālie bruņotie spēki ik gadu šajā dienā organizē kopīgu masu skrējienu “CISM Day Run”, tādējādi simbolizējot draudzību un mieru caur sportu un veicinot veselīgu dzīvesveidu. Šogad gan Covid pandēmijas dēļ tradicionālais kopīgais sporta pasākums izpalika, taču katrs karavīrs, zemessargs vai vienība skriet, slēpot vai kā citādi izkustēties šodien varēja individuāli.

Skrējiena vai slēpojuma „CISM Day Run” galvenais mērķis ir piesaistīt visas pasaules karavīrus sportiskām aktivitātēm, un tas arī atbilst Starptautiskās Militārās sporta padomes devīzei „Miers un draudzība caur sportu”.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka pērnā gada 18. februārī Mežaparkā pulcējās tuvu pie simts skrējējiem un nūjotājiem – viņu vidū bija Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti, Rīgas garnizona vienību karavīri un zemessargi, kā arī izturīgākie Aizsardzības ministrijas darbinieki. Parasti tiek noskriets simbolisks attālums – apmēram pieci kilometri, kas nav daudz, bet pietiekami, lai uzturētu možu garu un rādītu piemēru citiem.

Image
sports
Foto: "CISM Day Run" 2020. gadā. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
"CISM Day Run" 2020. gadā. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Šogad Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijas armija masveida skrējienu neorganizēja, taču aicināja karavīrus, zemessargus, aizsardzības nozares darbiniekus un visas vienības sportiskas aktivitātes veikt individuāli.

Tā, piemēram, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes zemessargi šodien Starptautiskajā militārajā sporta dienā piedalījās slēpojot “Biķernieku trasē”.

Image
Zemessardze
Foto: Foto: srž. Gerda Grantiņa/Zemessardzes 1. Rīgas brigāde
Foto: srž. Gerda Grantiņa/Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

Arī NBS Štāba bataljona karavīri kopā ar NATO spēku integrācijas vienības Latvijā karavīriem veica simbolisku skrējienu, tā popularizējot sportu, draudzību un mieru.

Image
Štāba bataljons
Foto: Foto: NBS Štāba bataljons
Foto: NBS Štāba bataljons

Starptautiskā Militārā sporta padome (CISM) dibināta 1948. gada 18. februārī. Kopš 1995. gada arī Latvijas bruņotie spēki ir šīs starptautiskās asociācijas dalībvalsts un regulāri piedalās arī padomes rīkotajās Pasaules karavīru sporta spēlēs, gūstot labus panākumus un godalgotas vietas.

Image
Zemessardze
Foto: Foto: srž. Gerda Grantiņa/Zemessardzes 1. Rīgas brigāde
Foto: srž. Gerda Grantiņa/Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

 Pasaules karavīru sporta spēles ir lielākais un nozīmīgākais padomes organizētais pasākums militārajā sportā, kas notiek reizi četros gados. “Sargs.lv” jau rakstīja, ka NBS Sporta kluba sportisti 2019. gada oktobrī Ķīnā notiekošajās Pasaules karavīru sporta spēlēs startēja ar teicamiem rezultātiem – šosejas riteņbraukšanas komanda ieguva 1. vietu, taču augstas vietas bija arī orientēšanās sportā, džudo un šaušanā.

2019. gada spēlēs piedalījās 33 Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji – profesionālā dienesta karavīri un zemessargi, kuri Latviju bez jau minētajiem sporta veidiem pārstāvēja arī militārajā pieccīņā,  brīvajā cīņā, stenda šaušanā un izpletņlēkšanā.

Dalies ar šo ziņu