Nacionālo bruņoto spēku futbola komandai 7. vieta sacensībās Ukrainā

Sports
Sargs.lv
NBS Sporta klubs, majors Vents Graudiņš
Foto: Foto: NBS Sporta klubs

Latvijas bruņoto spēku futbolisti izcīnījuši 7. vietu XI Starptautiskajās sporta sacensībās Kijevā, Ukrainā. Savukārt individuālajā šaušanā ar dienesta pistoli Nacionālo bruņoto spēku karavīram 13. vieta 27 dalībnieku konkurencē.

Starptautiskajās sacensībās Ukrainā Nacionālie bruņotie spēki piedalās jau piekto gadu pēc kārtas. Šogad Latviju pārstāvēja desmit karavīri futbolā un divi šaušanā ar dienesta pistoli.

NBS futbolisti 13 valstu konkurencē izcīnīja 7. vietu,  savukārt Latvijas bruņoto spēku karavīrs individuālajā šaušanā ieguva 13. vietu no 27 dalībniekiem.

Kā stāsta Nacionālo bruņoto spēku Sporta kluba vadītājs majors Vents Graudiņš, šajās sacensībās piedalās valstu bruņoto spēku virsnieki vecumā no 35 gadiem.

“Galvenais mērķis ir, lai jaunie virsnieki ne tikai piedalītos plānošanas sapulcēs, bet ikdienā turpinātu arī fiziskās aktivitātes. Savstarpēja sacensība dažādos sporta veidos ar citu valstu karavīriem ir laba motivācija regulāri trenēties arī mājās."
Sporta kluba priekšnieks majors Vents Graudiņš
Nacionālo bruņoto spēku Sporta kluba priekšnieks
majors Vents Graudiņš

Šī gada XI Starptautiskās sporta sacensības Kijevā, Ukrainā notika no 12. līdz 14. februārim.

Tās organizē Ukrainas Bruņotie spēki ar mērķi – pilnveidot karavīru fizisko sagatavotību un popularizēt aktīvu dzīvesveidu, kā arī stiprināt sacensību dalībvalstu sadarbību sporta jomā.

Šogad sacensībās piedalījās karavīri no Ukrainas, Latvijas, Lielbritānijas, Kanādas, ASV un Japānas bruņotajiem spēkiem. Viņi sacentās futbolā, peldēšanā, šaušanā ar pistoli, šahā, badmintonā un citās disciplīnās.

Kā nākamās starptautiskās sacensības, kurās plāno piedalīties arī NBS Sporta kluba karavīri, plānotas militārajā pieccīņā un arī notiks Ukrainā.

Dalies ar šo ziņu