Sākas septītās Baltijas valstu karavīru ziemas sporta spēles

Sports
Sargs.lv
karavīru ziemas sporta spēles
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 6. līdz 10. janvārim Valmierā un Cēsīs notiks jau septītās Baltijas valstu karavīru ziemas sporta spēles, kuras organizē Latvijas bruņoto spēku Sporta klubs. Sniega trūkuma dēļ vairākas disciplīnas gan tiks aizstātas ar citām, bet tas nemazinās sacensību garu – portālam “Sargs.lv” norādīja Latvijas bruņoto spēku Sporta kluba priekšnieks majors Vents Graudiņš.

Viņš stāsta, ka šogad plānots sacensties četros sporta veidos – ledus makšķerēšanā, kas tiks aizstāta ar spiningošanu no laivas, biatlonā, kas sniega trūkuma dēļ tiks aizstāts ar krosu un šaušanu, slēpošanā, kas šogad būs kross, kā arī  ledus hokejā.

Šajās karavīru ziemas sporta spēlēs piedalīsies ne tikai visu trīs Baltijas valstu bruņoto spēku karavīri, bet arī karavīri no Zviedrijas un ASV, kuri sastādīs konkurenci hokejā. “Tā kā hokejam Latvijas bruņotajos spēkos ir senas tradīcijas, un tas latviešu karavīru vidū ir ļoti iemīļots sporta veids, visi ar nepacietību gaidām tieši šīs hokeja spēles. Turklāt Zviedrijas un ASV bruņoto spēku esamība ledus arēnā padarīs šo cīņu īpaši interesantu,” stāsta majors V. Graudiņš.

Pirmā atklāšanas spēle hokejā gaidāma 7. janvārī plkst. 18.15 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kad uz ledus sacentīsies Latvijas un Igaunijas bruņoto spēku komandas. Plānots, ka šo spēli apmeklēs arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. Savukārt plkst. 19.30 spēlēs otra Latvijas komanda pret ASV karavīru komandu.

karavīru ziemas sporta spēles

Hokeja spēle Baltijas valstu karavīru ziemas sporta spēlēs 2017. gadā. Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

8. janvārī plkst. 10.00 gaidāma hokeja sacensība starp Igaunijas un Lietuvas komandām, bet plkst. 18.15 Zviedrija – ASV.

9. janvārī plkst. 10.00 sacentīsies Lietuvas un Latvijas bruņoto spēku hokeja komandas, bet plkst. 11.15 Zviedrija pret otru Latvijas bruņoto spēku komandu. Tās pašas dienas pēcpusdienā plkst. 17.00 un 18.15 gaidāmas pirmās divas pusfināla spēles, savukārt 10. janvārī plkst. 9.00 spēle par 5. vietu, plkst. 10.15 spēle par 3. vietu, bet plkst. 11.30 finālā izšķirsies šī gada uzvarētāji.

Kā stāsta bruņoto spēku Sporta kluba priekšnieks majors V. Graudiņš, arī Latvijas komandām  ir labas izredzes kļūt par līderiem, jo hokejs Latvijas bruņotajos spēkos, tāpat kā Latvijas sabiedrībā kopumā, ir ļoti iemīļots.

“Viena no Latvijas bruņoto spēku Sporta kluba aizsāktajām sporta tradīcijām ir arī Nacionālo bruņoto spēku čempionāts hokejā. 2019. gadā tajā piedalījās jau 12 komandas no dažādām vienībām, kā arī NATO kaujas grupas karavīri, Jaunsardzes centra komanda un Valsts policijas hokeja izlase. Tas nozīmē, ka arī šajās Baltijas valstu karavīru ziemas sporta spēlēs mūsu komandām ir labas izredzes, jo aizvadīti daudzi treniņi.”
NBS Sporta klubs, majors Vents Graudiņš
Latvijas bruņoto spēku Sporta kluba priekšnieks
majors Vents Graudiņš

Septītās Baltijas valstu karavīru ziemas sporta spēles aicināts apmeklēt ikviens interesents, tostarp arī komandu cīņas hokejā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Ieeja uz spēlēm ir bez maksas.

Šī gada Baltijas valstu karavīru ziemas sporta spēles Nacionālo bruņoto spēku Sporta klubs organizē sadarbībā ar Cēsu un Valmieras pašvaldību, kā arī bruņoto spēku Instruktoru skolu Cēsīs, kas rūpējas par spēļu dalībnieku izmitināšanu.

Pagājušajā gadā Baltijas valstu karavīru ziemas sporta spēles notika Tallinā, Igaunijā, bet nākamajā gadā plānots sacensties kādā no Lietuvas pilsētām.

Dalies ar šo ziņu