Aizsardzības ministrijas sagādātās dāvanu paciņas saņem Ukrainas Gaisa spēku karavīru bērni

Sabiedrība
Sargs.lv
Aizsardzības ministrijas sarūpēto dāvanu piegāde Ukrainas karavīru bērniem
Foto: Ukrainas Bruņotie spēki

Gada sākumā Aizsardzības ministrijas darbinieki saziedoja nepilnus 800 eiro, par kuriem tika iegādātas saldumu paciņas Ukrainas armijas karavīru bērniem. Paciņas ar Latvijā ražotajām konfektēm iesaiņoja paši Aizsardzības ministrijas darbinieki. Kā norāda Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos, kapelāns Elmārs Pļaviņš, ministrijas sūtītās dāvanas šoreiz saņēma Ukrainas Gaisa spēku karavīru atvases.

Šogad saldumu paciņas saņēma Ukrainas Gaisa spēku karavīru, tostarp arī kritušo karavīru bērni 5 līdz 10 gadu vecumā. Kā sarunā ar “Sargs.lv” atklāja Elmārs Pļaviņš, šo karavīru bērni šādas dāvanas saņēma pirmoreiz un bija ļoti patīkami pārsteigti, arī Gaisa spēku komandieris izteica dziļu pateicību Latvijas Aizsardzības ministrijai.

Kapelāns stāstīja, ka šāda tradīcija jau kopš 2015. gada ir iedzīvināta, pateicoties NBS Instruktoru skolas iniciatīvai. Šajā reizē izvēle krita uz Gaisa spēkiem, jo brauciena maršruts ļāva šķērsot Vinnicu, kur atrodas Ukrainas Gaisa spēku ģenerālštābs. Vienlaikus Latvijas delegācijai bija iespēja apciemot cietušos ukraiņu karavīrus arī Kaliņivkas slimnīcā, kur paciņas tika pasniegtas 15 karavīriem, lai tie nodotu tālāk saviem bērniem.

Image
Latvijas delegācija apciemo Ukrainas karavīrus slimnīcā
Foto: Ukrainas Bruņotie spēki
“Tas apliecina, ka ar šādu it kā sīku lietu mēs varam izdarīt ļoti daudz,” pauda Elmārs Pļaviņš. “Es redzēju asaras, patiesas emocijas un sirds siltumu. Protams, ka ukraiņiem vajag ekipējumu, munīciju, dronus, bet mēs nevaram aizmirst arī par sirds siltumu. Ukraiņi priecājas, ka Latvija nav viņus aizmirsusi – kaut vai ar šādu sīkumu.”

Viņš piebilst, ka tieši pēdējā braucienā uz Ukrainu novērojis lielu optimismu ukraiņu attieksmē: “Viņiem ir plāns, kā uzvarēt karā. Neatkarīgi no tā, ka ir ļoti grūti apstākļi. Tas dod cerību.”

Dalies ar šo ziņu